Dünya 2020’de uçuyoruz!

2020’de uçuyoruz!

23.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa merkezli havacılık devi Airbus, trafikteki sıkıntıları azaltacak ‘uçan-taksi’ projesini 2020’de hayata geçirmeyi planladığını açıkladı. Kullanıcılar uçağı akıllı telefonlarından çağırabilecek

2020’de uçuyoruz

Fransa merkezli havacılık devi Airbus, bilim kurgu filmlerini aratmayacak uçan-taksi projesi Vahana’yı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Son yılların en ilginç toplu taşıma projesi olan ‘Project Vahana’nın en kapsamlı görüntüleri yayınlanırken, önümüzdeki yıl test sürüşlerine başlanması planlanıyor. Trafikle başa çıkmanın en gelişmiş yollarından biri olacak uçan-taksilerin 2020’de kullanıma girmesi hedefleniyor.
Uber taksi sisteminin uçan versiyonu olarak planlanan Vahana, 8 pervaneye ve 2 kanada sahip. Bu pervaneler uçağın dikey veya yatay uçabilmesine olanak tanıyor. Geleceğin taşıma aracı olmaya aday Vahana, tek bir yolcu için yapılmış tek bir odadan oluşuyor.
Sürücüsüz de yolda
Müşteriler CityAirbus adlı uçağı akıllı telefonları sayesinde çağırabilecek. İlk etapta pilotlar tarafından uçurulacak olan uçan-taksilerin gelecekte sürücüsüz halde yolculuk yapabilme ihtimali de bulunuyor.