Siyaset ‘2023 hedefi’nin kadrosu kuruldu

‘2023 hedefi’nin kadrosu kuruldu

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Partide metal yorgunluğu var” diyerek Mayıs 2017’de değişimi başlatan Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı, hükümet, Meclis ve son olarak partide yapılan yenilenmeyle önümüzdeki 5 yılın yani, “2023 hedefleri”nin kadrosunu kurmuş oldu...

‘2023 hedefi’nin kadrosu kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin önceki günkü kongresinde belirlediği yeni MKYK’nın hemen ardından yeni MYK’sını da belirledi. MKYK’da yüzde 58’lik bir değişime imza atan Erdoğan, MYK’sında da yüzde 50’ye yakın bir değişime gitti.

Haberin Devamı

21 Mayıs 2017’de Ak Parti genel başkanlığına 2.5 yıllık aranın ardından yeniden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği ilk mesajlardan biri “Vekil, teşkilat, kadın ve gençlik kollarımız, belediye meclis üyeleri dışında tüm gönüldaşlarımızla gece gündüz çalışacağız. Bu yıl sonuna kadar teşkilatlarımız güncelleyeceğiz, gözden geçireceğiz. Ortada metal yorgunluğu var ortada. Daha gayretkeş ekiplerle 2019’a hazırlanmamız gerekiyor. İlgili birimlerimizin yoğun bir çalışma içerisinde bu hazırlıkları yapması gerekiyor” olmuştu. Erdoğan, bu açıklamaları yapmasının ardından partideki değişimi de başlattı. Erdoğan, Temmuz 2017’de ilçe teşkilatlarındaki değişimi başlatırken 6. Büyük Olağan Kongre’nin startını da verdi. Delege seçimleri, belde, ilçe ve il kongreleri bu yılın mayıs ayına kadar devam etti ve tamamlandı. Bu süreçte teşkilatın yüzde 60’a yakını da değişti.

Haberin Devamı

VEKİLLERİN YARISI GİTTİ

Erdoğan, değişim sürecini milletvekili aday listelerine de yansıttı. 24 Haziran seçimleri için yeniden aday olan 293 milletvekilinden sadece 167’sini listeye koyan Erdoğan, beklentilerin aksine büyük ölçüde Meclis’e taşıdı. Milletvekillerinde de yüzde 50’yi aşkın bir değişime imza atan Erdoğan; Amasya, Balıkesir, Karabük, Kırşehir, Muğla, Siirt ve Zonguldak gibi pek çok ili sil baştan dizayn etti. Erdoğan seçimlerin ardından yeni hükümeti kurarken de büyük bir değişime imza attı ve kabinede var olan bakanlardan sadece dördünü kabineye aldı. Erdoğan, böylece teşkilatlarda, milletvekillerinde yaptığı değişimi hükümette de sürdürdü. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından yapılandırılan Cumhurbaşkanlığı’nda da dönüşümü başlatan Erdoğan, buraya da çok sayıda atama yaptı.

BELEDİYELER DE DEĞİŞTİ

Kongreler devam ederken Ak Parti’de bazı belediyelerde istifa dalgası yaşandı. Erdoğan’ın talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur istifa ettiğini açıkladı. Samsun ile Konya büyükşehir belediye başkanları da milletvekilliği adaylığı için yakın süreçte istifa ederken büyükşehir belediyelerinde de büyük bir değişim süreci başlamış oldu. Belediyelerdeki değişimin yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde de yaşanması bekleniyor. Belediye başkanlarının yanı sıra belediye meclislerinde de Erdoğan’ın genç isimleri öncelikli olarak yeniden dizayn edeceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Son olarak partisinin MKYK ve MYK’sını da değiştiren Erdoğan’ın ilk hedefi 2019 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimler olacak.

Erdoğan’ın yenilenmiş tüm bu kadroyla 2023 seçimlerini hedefleyeceği ifade ediliyor. 3 Ağustos’ta açıkladığı, “100 günlük eylem planı”nın hemen ardından Erdoğan, “İkinci 100 gün” ve “6 aylık” olmak üzere plan, proje ve çalışmalarını takvimlendirerek açıklayacak. Tüm bu plan açıklamalarının ardından ise Erdoğan’ın, “2023 hedefleri” olarak yeni dönem çalışmaları büyük bir toplantı ile kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Bu sürecin hazırlanmasında yeni göreve gelen isimlerin de büyük rol oynayacağı kaydediliyor.

Haberin Devamı