Gündem 2025’te her şey 3 boyutlu olacak

2025’te her şey 3 boyutlu olacak

13.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li uzmanlar 2025’teki günlük hayatı mercek altına yatırdı. Buna göre 11 yıl sonra oyun oynamak, film izlemek ve alışveriş yapmak 3 boyutlu teknolojiyle gerçekleştirilecek.

2025’te her şey 3 boyutlu olacak

ABD merkezli Pew araştırma firması ve Elon Üniversitesi, 2025 yılında günlük hayatın nasıl olacağını masaya yatırdı. Ekip, çalışmayı hazırlarken 1464 uzmanın görüşüne başvurdu. Uzmanlar, ‘sanal çevre’ kavramının hayatın merkezine oturacağı konusunda hemfikir oldu. Buna göre 2025 yılında oyun oynamak, film izlemek ve alışveriş yapmak tamamen 3 boyutlu teknoloji ile gerçekleştirilecek. Bütün eşyalarda, kıyafetlerde hatta vücut içinde sensörler olacak.

‘Hologram’ gelişecek
2025 yılında, hologram teknolojisinin daha da gelişeceği ve günlük hayatta önemli bir yer kaplayacağı tahmin ediliyor. Doktorlar bu teknoloji ile ameliyatlar da gerçekleştirebilecek. Hologram teknolojisinin iş dünyasında da büyük farklılıklar yaratacağını söyleyen uzmanlar, özellikle şehirlerde yaşanan iş trafiği sorununun ortadan kalkacağını söylüyor. Teknoloji sayesinde insanlar çok rahat bir şekilde evlerindeyken iş yerindeymiş gibi çalışabilecek.

Beslenme düzeni kişiye özel
Giyim sektöründe 3 boyutlu kıyafetlerin büyük rol oynayacağı tahmin ediliyor. Birçok kişi alışverişe çıkmak yerine evinde 3 boyutlu yazıcılar sayesinde her gün yeni kıyafetler üretebilecek. Beslenme düzeni ise tamamen kişiye özel planlar üstüne kurulu olacak. Herkesin genetik yapısı, yaşadığı yer ve yapabileceği spor imkânları düşünülüp ona göre beslenilecek.