Geri Dön
2050 yılı itibariyle sebze tedariği üçte bir oranda azalabilir

2050 yılı itibariyle sebze tedariği üçte bir oranda azalabilir

Yapılan yeni bir araştırma, 2050 yılı itibariyle küresel ölçekte sebze tedariğinin üçte birden daha fazla oranda azalabileceğini ortaya koyuyor. Peki azalan sebze tedariği günden güne artan küresel nüfusun ihtiyacını nasıl karşılayacak?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Küresel ölçekte sebze tedariği 2050 yılı itibariyle iklim değişikliği sebebiyle üçte birden fazla oranda azalabilir. Yeni bir araştırma böyle söylüyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmada soya fasülyesi ve mercimek gibi tarım ürünlerinin rekoltesinde artan ısı ve su kıtlığı sebebiyle azalma yaşanacak.

Londra Hijyen ve Tropik Tıp Okulu'nda görev yapan araştırmacılar, küresel iklim değişikliği ve su kıtlığının tarım ürünleri üzerindeki etkisini araştırdı.

Sürdürülebilir beslenme ve besin tedariği için sebze ve baklagiller olmazsa olmazlar arasında. 2050 yılı itibariyle bu gıda ürünlerinin tedariğinde yaşanacak üçte birden fazla düşüş, küresel çapta kıtlığın yaşanmasına yol açabilir.

Araştırmaya göre soya fasülyesi eb baklagiller gibi tarım ürünleri küresel çapta yüzde 35 ila 9 oranında azalma gösterebilir.

Uzmanlar gıda kıtlığı tehlikesinin önüne geçilmesi için sürdürülebilir tarımın teşvik edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler