Gündem 2071 rakımlı tepede sıcak bayramlaşma

2071 rakımlı tepede sıcak bayramlaşma

06.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bulunan 2071 rakımlı Gomane Tepe Kışlası’ndaki Mehmetçik bayram sevinci yaşadı.

2071 rakımlı tepede  sıcak bayramlaşma

Türkiye-Irak- İran sınırı kesişim noktasında bulunan Gomane Tepe Kışlası’nda görev yapan askerler bayram namazının ardından şehitler için dua etti. Daha sonra askerler, içtima alanına giderek bayram törenine katıldı.

Haberin Devamı

Gomane Kışlası Tabur Komutanı Piyade Yarbay Selim Serdar Çam, askerlere hitaben yaptığı konuşmada, “Askerin ailesi silah arkadaşları, evi ise kışlasıdır” diyerek bu bayramı askerleriyle birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kışladaki komutanlar ve askerler birbirleriyle sarılarak bayramlaşırken, Mehmetçiklere bayram şekeri ve kolonya ikramında bulunuldu. Komutan ve askerler daha sonra yemekhanede bayram için hazırlanan özel bayram kahvaltısını birlikte yaptı.

Kahvaltı sırasında Gomane Kışlası Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen Arda Görkem Yatağan, Türkiye’nin dört yanından vatandaşların yazdığı ve PTT aracılığıyla kendilerine gönderilen bayram tebrik kartlarını askerlere dağıttı.

Okurken duygulandılar

Haberin Devamı

Üsteğmen Yatağan, “Yüce milletimizin daha önce mektuplarıyla bizlere verdiği moral desteğin ardından şimdide PTT aracılığıyla gönderdikleri tebrik kartları için müteşekkiriz. PTT’ye de verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” dedi. Tebrik kartlarını okuyan askerler ise duygulandı.