Gündem 21 PKK’lı öldürüldü iki asker şehit oldu

21 PKK’lı öldürüldü iki asker şehit oldu

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çukurca’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada biri yüzbaşı 2 asker şehit oldu. Operasyonda ilk belirlemelere göre 21 terörist öldürüldü. Çatışmada yaralanan teröristler sınır dışına kaçırıldı

21 PKK’lı öldürüldü iki asker şehit oldu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin Irak sınır kesiminde dün PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, biri yüzbaşı 2 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Operasyonda ilk belirlemelere göre 21 terörist de öldürüldü. Mardin’in Ömerli ilçesinde de bir geçici köy korucusu şehit oldu.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çukurca’da 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na bağlı birliklerce perşembe günü 00.09-07.08 saatlerinde Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde icra edilen operasyonlarda dokuz terörist etkisiz hale getirildi. Dün sabah 07.08’de de Hisar Dağı bölgesinde tespit edilen iki terörist, insansız hava araçlarıyla öldürüldü.
Sıfır noktasında
Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından dün 08.26-08.28 saatlerinde Hisar Dağı bölgesinde tespit edilen gruba düzenlenen hava harekâtında 10 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde dün icra edilen kara ve hava operasyonlarında 21 PKK’lı öldürüldü.
Operasyonlarda yaralanan teröristler ise diğer örgüt mensuplarınca sınır dışına kaçırıldı.
Dün gün boyu devam eden çatışmalarda Yüzbaşı Özgür Çevik ile Uzman Çavuş Murat Özer şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Sınırın sıfır noktasında bulunması ve önemli bir geçiş güzergahı olması nedeniyle teröristlerin sık sık sızmaya çalıştığı bölgede, güvenlik güçleri aldıkları önlemlerle terör örgütüne ağır darbeler indiriyor.
Yüzbaşı Özgür Çevik’in şehit olduğu haberi İzmir Aliağa’daki ailesine iletilirken, kentte üzüntü yarattı. Şehit Çevik’in ailesine Başbakan Binali Yıldırım da başsağlığı diledi. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un aracılık etmesi ile Başbakan Yıldırım ile şehidin babası Çevik telefonda konuştu. Baba Recep Çevik’in bitkin olduğu görüldü. Şehidin annesi Gülperi Çevik’in ise ‘Kuzum acılı haberini aldım kuzum’ diye ağıt yaktı. Sivas’ın Kangal ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen şehit yüzbaşı Çevik’in 2’si kız 6 kardeş oldukları ve bekar olduğu belirtildi. Şehit yüzbaşının bir kardeşinin de Gölcük Donanma Komutanlığı’nda asker olduğu öğrenildi.
Şehit ateşi düştü
Piyade uzman çavuş Murat Özer’in şehadet haberini Eskişehir’de oturan Karayolları’ndan emekli baba Mustafa Özer’e evlerine gelen askeri yetkililer verdi. 3 çocuk babası Mustafa Özer’in oturduğu 4 katlı Barış Apartmanı’na büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Tepebaşı Belediyesi de evin önüne taziye çadırı kurdu. Şehidin annesi Ayşe Özer’in bir kaç yıl önce vefat ettiği belirtildi. Bekar olan şehit Murat Özer’in 4 yıl önce vatani görevini tamamlayıp askerde uzman çavuş olarak kaldığı belirtildi.