Gündem 22 haftalık gebelikte neler değişir?

22 haftalık gebelikte neler değişir?

21.04.2018 - 19:17 | Son Güncellenme:

22 Haftalık gebelikte bebeğiniz 25-26 cm boyunda, minyatür bir yeni doğmuş bebeğe benzer. Dudakları, göz kapakları, kaşları artık daha belirgindir. Gözleri oluşmuştur ama göz bebekleri hala renksizdir. Eğer rahminizin içini görebilseydiniz vücudunu kaplayan incecik tüyleri ve vücudu büyüdükçe görünmez hale gelecek derisindeki derin kırışıklıkları görebilirdiniz.

22 haftalık gebelikte neler değişir

Hayatınız Nasıl Değişecek

Haberin Devamı

Bu zamanda karnınız bir el mıknatısıymış gibi hissedeceksiniz. Herkes karnınıza dokunmak ve bebeği hissetmek isteyecek. Eğer bundan rahatsız oluyorsanız insanlara söylemenizin bir zararı yok, anlayışla karşılayacaklardır. Eğer insanlar olmanız gerekenden daha şişman ya da daha zayıf olduğunuzu söylüyorsa endişelenmeyin, her kadın hamilelikte farklı şekilde kilo alır. Önemli olan doktora düzenli olarak gidip bebeğinizin normal bir şekilde büyüdüğünden emin olmak. Eğer doktorunuz her şeyin normal olduğunu söylüyorsa etrafınızdaki insanlara kulak asmayın.

Çatlaklar

Çoğu kadının karın bölgesinde çatlaklar bu dönemde hafif hafif görünmeye başlar. Bunu karnınıza nemlendirici kremlerle ya da vazelinle düzenli olarak masaj yaparak minimuma indirebilirsiniz. İlerleyen haftalarda göğüslerinizde, kalçanızda ve kasıklarınızda da çatlaklar oluşmaya başlayabilir. Daha başlamadan bu bölgelere de vazelin ile masaj yapmanız çatlak görünümünü başlamadan ortadan kaldırabilir.

Haberin Devamı

Vücudunuzdaki Değişimler

Karnınız ve göğüslerinizdeki değişimlere hazırlıklıydınız ama diğer fiziksel değişimler sizi şaşırtabilir. Hamilelikte hormonlar fazlasıyla değişir ve birçok değişim gözlemleyebilirsiniz.

Örneğin saçlarınız daha dolgun görünebilir. Bunun sebebi yeni saçlarınızın çıkması değil, eskisine göre çok daha az dökülmesidir. Vücudunuz hamilelik boyunca çok daha az saç kaybeder. Bebeğiniz doğduktan sonra bu fazladan saçlar dökülecektir.

Yanaklarınızda, çenenize ve dudağınızın üst tarafında kıllar çıkmaya başlar. Kollarınızda, bacaklarınızda ve koltuk altlarınızdaki kıllar da artacaktır.

Tırnaklarınız daha hızlı uzayacak ve düz görünümünü kaybedebilir. Bazı kadınların tırnakları daha sert bir hal alır, bazılarının tırnakları ise yumuşar ve çabucak kırılabilir hâle gelir. Bu tamamen kişiden kişiye değişkendir.

Cildiniz hamilelik esnasında çok güzelleşecektir. Cildiniz doğal bir ışıltı kazanacak ve yumuşayacaktır. Hafif bir sivilce problemi yaşayacak olsanız da bu problem hamilelik sonrasında geçecektir.