Eğitim 22 Mart Ehliyet Sınavı Sonuçları Açıklandı

22 Mart Ehliyet Sınavı Sonuçları Açıklandı

04.04.2015 - 16:50 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Heyecanla beklenen 22 Mart ehliyet sınavı sonuçları haberimizde yer alıyor! Ehliyet sınav sonuçları ile alakalı diğer tüm detaylar için haberimizi inceleyin!

22 Mart Ehliyet Sınavı Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 gün gecikmeli olarak 22 mart pazar günü yapılan ehliyet sınavı sonrasında tüm ehliyet adayları için heyecanlı bekleyiş vardı. Bu heyecanlı bekleyiş ise sona erdi. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 mart ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 22 mart ehliyet sınavına ilişkin olarak daha önce ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet sınavına ilişkin yapılan tüm açıklama ve duyurular Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav (MTSAS) duyuruları ekranından gerçekleştiriliyor. Ehliyet adayları 22 mart ehliyet sınavı sonuçları açıklamasına ise yine Milli Eğitim Bakanlığı’nı dijital platform üzerinde yer alan internet sayfasından erişim sağlayabildikleri MTSAS üzerinden ulaşabilme imkanından yararlanabiliyor. Ehliyet almak isteyen kişilerin 70 puan ve üzeri alması gereken sınavın puan açıklaması yapıldı.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın MTSAS duyuruları ekranında bulunan sınav sonuç sistemi sayesinde herhangi bir işlem yapmanıza gerek olmadan sadece kimlik bilgilerinizi kullanarak kolay bir şekilde ehliyet sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Ehliyet adaylarının 22 marttan bu yana büyük bir heyecan ile bekledikleri ehliyet sınavı sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklama süresini çok uzun tutmayacağı tahmin ediliyordu. Ancak arada yaşanan Türkiye geneli elektrik kesintileri gibi farklı sebepler dolayısı ile süre biraz uzasa da ehliyet adaylarını çok daha uzun süre sonuç açıklaması heyecanı ile uğraştırmadan MTSAS duyuruları ekranından açıklamayı yaptı.

Haberin Devamı

2015’in 2. ehliyet sınavı nevruz bayramı dolayısı ile 1 gün gecikmeli olarak 22 mart pazar günü yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son ehliyet sınavı sonrasında ise bakanlık tarafından sınava giren ehliyet adayları için MTSAS duyuruları ekranından ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı kısa bir süre içerisinde açıklanmıştı. Milli eğitim Bakanlığı’nın dijital platformdaki internet sayfasında bulunan Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav duyuruları ekranından ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarına bakabilen ehliyet adayları yapılan yeni açıklama ile birlikte 22 mart ehliyet sınavı sonuçları açıklamasında da ulaşabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın MTSAS duyuruları ekranında bakanlığın sanal platformdaki internet sayfası üzerinden ulaşabileceğiniz gibi ehliyet sınavı sonuçları için sadece kimlik bilgileri gereklilik arz ediyor. Ehliyet adayları 22 marttan bu yana büyük bir heyecan içerisinde bekledikleri 22 mart ehliyet sınavı sonuçları açıklamasına MEB internet sayfasındaki MTSAS duyuruları ekranından ulaşabilmeleri için sadece T.C. kimlik numaralarını giriyor. Ayrıca sayfada bulunan güvenlik kodunun doğrulamasını da yaparak ehliyet sınavı sonuçları için tüm ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

MEB 22 mart ehliyet sınavı sonuçları açıklamalarına göre sınavdan 70 puan ve üzeri alamayan ehliyet adaylarının 27 haziranda yapılacak 2015’in 3. ehliyet sınavına girmeleri gerekiyor. Ehliyet sınav sonucuna itirazda bulunmak isteyen adayların ise 10 (on) gün içerisinde ilgili kuruma dilekçe ile başvuruda bulunmaları ve 10 TL’lik ücreti verilen banka bilgilerine yatırmaları gerekmektedir.