Eğitim 2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

27.05.2016 - 09:20 | Son Güncellenme:

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak eden adaylara müjde. 2016 KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre 14 Temmuz tarihinde sonuçlar sonuc.osym.gov.tr adresinde olacak. İşte detaylar...

2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak

2016 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri 2 oturumla gerçekleştirildi. KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlanmasının ardından adaylar, "sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye araştırmaya başladılar. 2016 KPSS sonuçları 14 Temmuz 2016 Perşembe günü ÖSYM'nin internet sitesinden duyuralacak.

Haberin Devamı

İşe girmek iş bulmak kendimize göre çalışacak bir yer bulmak oldukça kolay ve de basit bir iş değildir. Hem özel kurumlar olsun hem de devlet kurumlarında iş bulmak bir hayli zorlaşmıştır. Artık vatandaşlar iş başvurusunda bulunmadan önce pek çok eğitimlerini yerine getirip gerekli olan pek çok sınavı tamamlamaları gerekir. Bu sınavlara ise nerede çalışmak istiyorlarsa ona girmeleri gerekir. Hangi sınava ne zaman girecekleri hakkında artık en detaylı bilgilere internet yolu ile ulaşabilirler. İnterneti kullanarak yapacak olduğumuz çok çeşitli işlemler vardır. Bunlar hakkında da bilgi alabilmek için bizler interneti kullanabiliriz. İnternet hakkında bilinen en temel sorunlardan biri olan bu gelişmeleri daha kolay bir şekilde takip edebiliriz. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşların girecek olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı vardır. Bu sınava kısaca KPSS adı verilmektedir. Üniversite mezunu adaylar, devlet dairelerinde çalışmak isteyen vatandaşlar bu sınava katılım sağlayarak kolay bir şekilde sınav başvurusu yapabilmeleri gerekir. Bu nedenle bu sınava katılım sağlamak ve sonrasında başarılı olabilmek için iyi bir not almak önemlidir. KPSS ye katılım sağlayabilmek için öncelikle adayların hangi sınava girecek oldukları belirlemesi gerekir. Çünkü her devlet kurumunda çalışmak için gerekli olan puan türleri farklıdır. Bu nedenle vatandaşlar da sahip olacakları iş için hangi dalda sınava girmelerini belirlemeleri gerekir. Üstelik KPSS sınavı iki yılda bir kez yapıldığı için bu sınav tarihlerine dikkat etmek gerekir.

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen sınavlardan biri olan KPSS’ ye olan katılım yine her zaman olduğu gibi oldukça fazladır. Adayların KPSS başvurusu yapmak için kullandığı internet sisteminde yapması gereken işlemler şu şekildedir: Öncelikle T.C. kimlik numaranız ve de sisteme kayıtlı olan şifre ile sisteme girişinizi gerçekleştiriniz. Hemen sonrasında sınava girecek olan adaylar öğrenci menüsünden “Başvurular” başlığını seçip ardından KPSS seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. Karşınıza açılacak olan sayfa üzerinde yer alan başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde kendi bilgilerinizi doldurup güvenlik kodunuzu girip işleminizi tamamlayanız. Daha sonra sınav ücretini belirlenen bankaların ATM’lerine bu başvuru ücretlerini ödemeniz gerekir. Bu şekilde sizler de en kolay şekilde sınav başvurunuzu gerçekleştirmiş olursunuz.
KPSS sınavının bitmesi ile beraber adayları saran KPSS soruları ve sonuçları merakı başlamıştır. KPSS soruları ve sonuçları hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. KPSS soruları ve sonuçları sadece sınav olduktan sonra yüzde onluk kısmı internet üzerinden yayınlanmıştır. Kesin olarak KPSS soruları ve sonuçları ise açıklanmamıştır. Bu nedenle KPSS soruları ve sonuçları hakkında sahip olmanız gereken bilgiler internette yer almaktadır. KPSS soruları ve sonuçları açıklandığında internetten ÖSYM sonuç açıklama sayfasından KPSS soruları ve sonuçları hakkında en detaylı bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.