Gündem 23 milyon hesap ‘robot’ çıktı

23 milyon hesap ‘robot’ çıktı

13.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Sermaye Piyasası Kurumu’na rapor sunan Twitter, sahte hesap tartışmalarına dolaylı olarak cevap verdi. Rapora göre 271 milyon hesabın 23 milyonu sahte.....

23 milyon hesap ‘robot’ çıktı



Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’da ne kadar sahte hesap olduğuna dair tartışmalar devam ediyor. Türkiye’de de dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi birçok ünlü ismin para ödeyerek ‘robot’ hesaplarla takipçi sayısını artırdığı iddia ediliyor.
Bu tartışmalara Twitter, ABD Sermaye Piyasası Kurumu’na sunduğu raporla dolaylı olarak cevap verdi. Twitter, aylık aktif olan 271 milyon hesap içinde 23 milyon kullanıcının ‘robot hesaplarla’ yönetildiğini açıkladı.
Çoğu pazarlama amaçlı
Haziran 2014 sonuna kadarki dönemde gerçek kullanıcılar tarafından yönetilmeyen 23 milyon hesap olduğu belirtildi. Twitter, hesaplarının yüzde 8.5’inin otomatik olarak tweet gönderdiğini ve bu tweetlerin gerçek kullanıcılar tarafından yazılmadığını dile getirdi. Şirket, bu hesapların insanlar tarafından kontrol edilmediğini kabul etse de bu hesapların hepsinin zararlı yazılım göndermediğini aktardı. Bu hesapların çoğu pazarlama amacıyla kullanılırken spam yayan hesapların yüzde 5’lik bir dilime denk geldiği ortaya kondu.
Ünlülerin yarısı sahte
İngiltere merkezli yazılım şirketi Status People ise sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ünlülerin milyonları aşan takipçilerinin çoğunun sahte hesaplardan oluştuğunu ortaya koymuştu. 41 milyon takipçiyle en çok izlenen ünlülerden biri olan Lady Gaga ve birçok ismin sitedeki popülaritesinde bu sahte hesapların rol oynadığı aktarıldı.
Lady Gaga ve Barack Obama gibi isimlerin hesapları merceğe alınmış, Twitter kullanıcılarının takipçilerinin çoğunu sahte hesapların oluşturduğu ortaya çıkmıştı.