Batman 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23.04.2018 - 16:45 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Kulp, Batman'ın Sason ve Gercüş ile Siirt'in Eruh ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Kulp ilçesinde Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, daha sonra Yeni Mahalle'deki halı sahada devam etti.

Buradaki kutlamalarda, öğrenciler tarafından dans, şiir, taklit, folklor gibi çeşitli gösterileri yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan tarihinin önemine dikkat çekti.

Programın sonunda 23 Nisan konulu şiir, resim, kompozisyon ve gösteri dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu da katıldı.

- Sason

Sason ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

İlçe Spor Salonu'nda devam eden kutlamalara, Kaymakam Ökkeş Beyaz, Belediye Başkanı Cuma Uçar, Garnizon Komutanı Binbaşı Zafer Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çağlaya ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Beyaz, çocukların bayramını kutladı.

- Gercüş

Gercüş ilçesinde ise ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, İlçe Spor Spor Salonu'nda devam etti.

Gercüş Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programda, çeşitli gösteriler sunuldu.

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Zühtü Turhan, İlçe Emniyet Amiri Talip Panavur, İlçe Jandarma Komutanı Ercan Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Şefik Öner, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- Eruh

Siirt'in Eruh ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi'nin, yaptığı konuşmayla sürdü.

Öğrencilerin şiir okuması, orotoryo, dans gösterileriyle devam eden programda, öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona buldu.

Haberin Devamı

Törene, Eruh Belediye Başkanvekili Kaymakam Murtaza Dayanç, Eruh Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Katırcı da katıldı.