Kırklareli 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

22.04.2018 - 10:15 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

KIRKLARELİ (AA) - CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Gündoğdu, mesajında, tarihte çok önemli bir dönüm noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunun yaşandığını bildirdi.

Türkiye Büyük Milet Meclisi'nin, Gazi Mustafa Kemal'in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biri olduğunu belirten Gündoğdu, mesajında şunlara yer verdi:

"Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, ulus iradesini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir. Atatürk, egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, Türk ulusuna ait olduğu ilkesini, yeni Türk devletinin kuruluş felsefesine yerleştirmiştir. Ulusal egemenlik anlayışı sayesinde tüm yurttaşlar eşit haklara sahip olmuşlardır. Cumhuriyet'le ulus iradesini yok sayan çağdışı yönetim biçimi ortadan kaldırılmış, tüm yurttaşlara ülke yönetimine gelecekleri özgürce belirleme hakkı tanınmıştır. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğimizi kuracak en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyor, Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyorum."