Kırklareli 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23.04.2018 - 09:25 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Aşım, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sevinç ve coşkuyla kutlandığını bildirdi.

23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye'nin çok önemli bir ana tanıklık etmiş, asil bir milletin verdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından birlik ve beraberliğin bayraklaştığı gün ol olduğunu belirten Aşım, mesajında şunlara yer verdi:

"23 Nisan 1920'de, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla kurulan meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. 23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir.

Bugün, sınırlarımızı aşan kültür ve medeniyet coğrafyasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümünde, yeni Türkiye'nin aydınlık sabahlarına kavuşmanın gururunu ve heyecanını yaşıyor, dünya çocuklarının bayramını sevinçle, coşkuyla kutluyoruz."