Zonguldak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'na Doğru

20.04.2018 - 16:07 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramına Doğru

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Çınar, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etiti.

Ülkenin ve dünyanın çocukların elinde şekilleneceğini belirten Çınar, şunları kaydetti:

"Büyük önder Atatürk'ün geleceğimiz olan çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve sevginin ifadesi olarak çocuklara armağan ettiği ve milli bayram olarak kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkumuzu kendi çocuklarımızla paylaştığımız kadar dünya çocukları ile de paylaşmaktayız. Onlara duyduğumuz güven ve imkanlar dahilinde kendini geliştiren ve daha iyi bir gelecek için çabalayan çocuklarımız sayesinde inanıyorum ki, ülkemiz hızla gelişip güçlenecek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve milli mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum."

Haberin Devamı

- "Milletin geleceğinin çocuklarda olduğunu biliyoruz"

Akdemir ise 23 Nisan'ın dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu dikkat çekerek, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, geleceğin teminatı olan çocuklar için mutluluğun, huzurun ve başarının yeni başlangıcı olmasını temenni etti.

Milletin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığının, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaşma yolunda verilen mücadelenin en güçlü ilham kaynağı olduğunu aktaran Akdemir, açıklamasında, "23 Nisan'ı çocuklarımızın bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü milletin geleceğinin çocuklarda olduğunu biliyoruz. 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmiş olması, bir toplumun temelini ve geleceğini oluşturan çocuklara ne derece önem verildiğini göstermesi açısından da oldukça anlamlıdır. 23 Nisan tarihin ülkemiz topraklarına yeniden ışık saçtığı, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmeye başladığı bir gündür." ifadelerini kullandı.

Yazarlar