Zonguldak 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23.04.2018 - 13:47 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

ZONGULDAK (AA) - Alaplı ve Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Atatürk Anıt'ı önünde düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Alaplı güreş sahasında gerçekleştirilen etkinlikte ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Çevik, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli tarihi en değerli varlığı geleceğin teminatı çocuklara armağan ederek anlamına anlam kattığını söyledi.

Konuşmaların ardından okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Saim Eskioğlu, Belediye Başkanı Nuri Tekin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çevik tarafından çeşitli hediyeler verilirken Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gram altın hediye edildi.

Haberin Devamı

Tören, öğrencilerin oynadığı halk oyunlarıyla sona erdi.

- Ereğli

Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nda devam edene etkinlikte ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, çocukların bayramını kutlayarak, "Bugün, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan’ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği gündür. Bugün dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramıdır." dedi.

Tören, okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediye verilmesinin ardından sona erdi.