Muğla 24 BİN KİŞİNİN GÖZÜ RUS MOTOSİKLETÇİNİN TÜRKİYE TURUNDA

24 BİN KİŞİNİN GÖZÜ RUS MOTOSİKLETÇİNİN TÜRKİYE TURUNDA

18.02.2015 - 10:48 | Son Güncellenme:

.

24 BİN KİŞİNİN GÖZÜ RUS MOTOSİKLETÇİNİN TÜRKİYE TURUNDA

Rusya’dan bir ay önce yola çıkan motosikletçi Vladimir Gubskii Marmaris‘e ulaştı. Motosikletçinin bu yolculuğu sosyal medyada 24 bin kişi tarafından takip ediliyor.
Rusya’nın başkenti Moskova’da inşaat işçisi olarak yaşamını sürdüren 47 yaşındaki Vladimir Gubskii, 2011 yılında motosikletle Ukrayna, Gürcistan ve Kırım’ı dolaştı. Rus motosikletçi 2 yıl önce geldiği Rize’yi çok beğenerek Türkiye kıyılarını motosikletle gezmeye karar verdi. Karayolu ile Rize’ye gelen Gubskii, burada bin dolar karşılığı satın aldığı Çin malı motosikletiyle tura başladı. Rus maceraperest Rize kıyısını dolaştıktan sonra Van Gölü’ne oradan da Mersin’den başlayan Akdeniz yolculuğuna başladı. Yolculuğu boyunca geçtiği kıyı şeridinde yaşayan insanlardan sıcak ilgi gören Gubskii, önceki gün Marmaris’e ulaştı. 1 aylık süreçte 8 bin 350 kilometrelik kıyı şeridini gezmeyi hedefleyen Rus motosikletçi, 2 gün Marmaris’te konakladıktan sonra Bodrum’dan başlayarak Karadeniz’e kadar uzanacak yolculuğu kaldığı yerden devam etti.
24 BİN TAKİPÇİSİNİ TÜRKİYE’YE ÇAĞIRDI
Vladimir Gubskii, Rusya’da 24 bin üyesi olan bir motosiklet grubunun kendisini sosyal paylaşım sitesinden takip ettiğini vurgulayarak, tur maceralarını siteden yayınladığını ve Rus motosikletçilerden olumlu tepkiler aldığını dile getirdi. Yaz mevsiminde kalabalık bir motosiklet grubunun Akdeniz kıyılarına tur düzenlemeyi planladığını belirten Gubskii, önümüzde yılda Türkiye turuna devam edeceğini sözlerine ekledi.
Rus maceraperest Gubskii, kıyı turu yolculuğu boyunca İngilizce iletişim kurduğu insanlardan Türkçe öğrenerek dilini geliştirdi. Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Gubskii, en çok Türk mutfağı ve kıyı bölgelerindeki tarihi mekanlardan etkilendiğini dile getirdi. Rus motosikletçi, yolculuğu boyunca yardımsever insanlar sayesinde yiyecek ve barınma sorununu giderdiğini, motosiklet sürerken ise Rize’de yaptırdığı döşeme branda ile soğuktan korunduğunu kaydetti.