Ankara 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 16:14 | Son Güncellenme:

Bursa, Balıkesir ve Yalova'da tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

BURSA (AA) - Bursa, Balıkesir ve Yalova'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Bursa'da Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Tayyare Kültür Merkezi'nde devam etti.

Vali İzzettin Küçük, burada yaptığı konuşmada, başta Atatürk ve şehit edilen öğretmenleri rahmetle andığını söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti:

"İnsanlar için en kıymetli şey çocuklarıdır. Çocuklarını başka kimseye 8 saat teslim edemezler. Çoğu akrabasına dahi teslim edemez ama öğretmenlerimize gönül rahatlığıyla teslim ederler. Öğretmenlerin kıymeti hala bilinir. Eski değerden hiçbir şey kaybetmiş değilsiniz. Bursa'da eğitim camiamız güçlüdür ve her geçen gün daha da güçlenmektedir. İnşallah 2018-2019 sezonunda ikili eğitim diye bildiğimiz bir şey kalmayacak."

Haberin Devamı

Küçük, daha sonra şehit öğretmenler Şekip Akın ve Mahmut Çatalkaya'nın yakınlarına Türk bayrağı hediye etti.

Öğretmenliğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreninin ardından program, Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile sona erdi.

- Balıkesir

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'ın kent merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, törende, herkesin yüreğine dokunan bir öğretmen olabileceğini dile getirdi.

Yıldız, "O öğretmen sayesinde buralara geldik. Benim lise yıllarında en büyük hayalim kamu yönetimi siyasi bilimler fakültesinde okumaktı. Ama lise birinci sınıfta tanıştığım edebiyat öğretmenim nedeniyle öğretmenlik birinci tercihim arasına yerleşmiş, onun sayesinde bir öğretmen olarak onur duyduğum bu mesleğin şerefini yaşamayı elde etmiş bulunmaktayım." diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da konuşmasında öğretmenlerin önemine değindi.

Törende, Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

- Yalova

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde ise öğrenciler, huzurevinde kalan 79 yaşındaki emekli müzik öğretmeni Zehra Mukaddes'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan Küçükyıldırım'ın Öğretmenler Günü'nü kutlayan Çınarcık Anadolu Lisesi öğrencileri, bir süre kendisiyle sohbet etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin bir ömür devam ettiğini söyledi.

Öğrencilerle emektar öğretmenleri ziyaret ettiklerini belirten Karadağ, "24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla huzurevimizde kalan emekli öğretmenimizi ziyaret ettik, ellerini öptük, durumlarını ve sağlıklarını sorduk." dedi.