Artvin 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 17:55 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Günü

ARTVİN (AA) - Artvin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Artvin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en eski ve ölümsüz mesleği olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunu kaydeden Kahveci, "Bizler bu bilinçle devraldığımız bayrağı en yüksek hedefe ulaştırmak gayesi ile bir sonraki kuşağa devredeceğiz. Bu süreç içinde milli, insani, ahlaki değerleri benimsemiş dinamik yenilikçi idealist bireyleri topluma kazandırıp, ülkemizi dünya coğrafyasında çağın gerektirdiği koşullara taşımak gayesiyle çalışıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Cüneyt Sezen de mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına yaptığı konuşmada, kendisinin ve göreve yeni başlayan diğer meslektaşlarının bu milletin geleceğini inşa etmeye aday olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Artvin İbni-Sina Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerince şiirler okudu. Halk oyunları gösterisiyle devam eden programda, öğrenci ve öğretmenlerin müzik dinletisi büyük beğeni topladı.

Törende adaylık süreçlerini tamamlayarak asil olarak görevlerine başlayan 36 öğretmen yemin etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinde verildiği program, oratoryo gösterisiyle son buldu.

Programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

- "Öğretmenim" konulu fotoğraf ve resim sergisi

Program öncesinde Öğretmenler Günü konu başlığıyla öğrencilerin yaptığı resimler ve Artvin’de Cumhuriyet tarihi boyunca eğitim camiasını anlatan arşiv fotoğraflarının yer aldığı “Öğretmenim” konulu resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Açılış kurdelesini kesen Vali Doğanay ve beraberindekiler sergiyi gezdi.