Erzurum 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 16:08 | Son Güncellenme:

Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzincan'da tören ve çeşitli etkinlikler düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü

ERZURUM (AA) - Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzincan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Erzurum'daki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Program kapsamında Vali Seyfettin Azizoğlu, Şair Nefi Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Azizoğlu, öğrencilere "Yarın bizlerin yerinde sizler olacaksınız. Ülkemizi geleceğe sizler taşıyacaksınız. Türk milletinin en büyük vasfı, dünyaya medeniyet götürmesi ve huzuru, barışı sağlamasıdır. Bunu siz çocuklarımız temin edeceksiniz. Bu yüzden gelecek nesillerin iyi yetişmesi lazım. Bu büyük sorumluluk da değerli öğretmenlerimizin üzerine düşmektedir." diye konuştu.

Daha sonra Azizoğlu, öğretmen ve öğrencilere kitap ile çeşitli hediyeler verdi.

Haberin Devamı

Erzurum Lisesi'ndeki programa da katılan Azizoğlu, İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışını yaptı.

Aşkale Belediye Başkan Vekili Şenol Polat da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okullara çiçek gönderip, öğretmenleri kutladı.

Okullara da ziyarette bulunan Polat, çocukların eğitimli yetişmesi ve geleceği için doğru kararlar vermesinde büyük rol oynayan ve her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlere minnet borçlu olduklarını kaydetti.

- Ardahan

Ardahan Valiliği önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Program kapsamında Halit Paşa Anadolu Lisesi'nde İl Eğitim Tarihi Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

- Ağrı

Ağrı'da törenler, Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Program, Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kültür ve Kongre Merkezi'nde hazırlanan etkinliklerle devam etti.

Vali Süleyman Elban, yaptığı konuşmada, öğretmenlere değer veren, saygı gösteren bir kültürden geldiklerini söyledi.

Şehit olan öğretmenleri rahmetle andıklarını dile getiren Elban, şunları kaydetti:

"Her Öğretmenler Günü'nde ilkokul öğretmenimi arıyorum. Yine arayacağım, yine ellerinden öpeceğim. İster vali ister cumhurbaşkanı olun, ister zengin ister fakir olun, bizim kültürümüzde öğretmenin böyle bir yeri vardır. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Ağrı'daki bütün öğretmenler genç. Bir kısmının yaşı, bir kısmının da ruhu genç. Bu ülkenin ileri gitmesi, daha refah, daha huzurlu bir ülkede yaşayabilmek için öğretmenlerimizin ellerinden gelen çabayı sarf ettiğini biliyorum. Bunun için öğretmenlerimize ülkem adına, velilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı

Daha sonra öğrenciler, Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın anısına "Mağusa Limanı" türküsünü söyledi. Bu sırada salondakiler, gözyaşlarını tutamadı.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rıdvan Durak, şube müdürleri, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

- Iğdır

Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Vali Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

Asil memur olan öğretmenlerin yemin töreninin ardından, ses sanatçısı Yıldırım Bekçi konser verdi.

Vali Ünlü, yaptığı konuşmada, öğretmenlere "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirerek ülkemizin gelişimine sunacağınız katkılardan şüphe duymamaktayım." diye seslendi.

Program sonrası Ünlü, kentte eğitim gören öğrencilerin hazırladığı yağlı boya resim sergisini gezdi.

- Erzincan

Erzincan'daki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda, Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan programa geçildi.

Emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verilen programda, mesleğe yeni başlayan 136 öğretmen de yemin etti.

Haberin Devamı

Programda, öğrenciler müzik dinletisi sundu.

Törene, Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Gün ile okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.