Giresun 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Günü

GİRESUN (AA) - Doğankent, Görele ve Güce ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, tören ve etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Doğankent Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Doğankent Anadolu Çok Proğramlı Lisesi'nde devam etti.

Törende, İstanbul'da tedavi gören emekli öğretmen Kemal Güvendi ve şehit öğretmenler için "Dünyanın Bütün Çiçeklerini" adlı şiir öğretmen Sabri Bilgin tarafından okudu.

Doğankent İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Şirin, burada yaptığı konuşmada, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözünü hatırlattı.

Öğretmenlerin her zaman, her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması aşamasında çok önemli bir role sahip olduğunu belirten Şirin, öğretmenlerin, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve başarının anahtarı durumunda olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

- Görele

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçeye bağlı tüm okullarda görev yapan öğretmenlere isimleri yazılı kalem seti hediye ederek, karanfil dağıttı.

Öğretmenlerin topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eri olduğunu dile getiren Başkan Erener, şunları kaydetti:

"Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Başta, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim."

- Güce

Güce ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, vefat eden İngilizce öğretmeni Mesut Menteşe'nin, Aşşağıboynuyoğun köyündeki mezarını daha sonra da ailesini ziyaret etti.

Okul müdürü Musa Can, merhum öğretmen Mesut Menteşe'nin herkes tarafından çok sevilen bir kişi olduğunu ifade ederek, "Güce’nin eğitiminin bir adım ileri gitmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışırdı. Bu nedenle bizler de vefamızı göstermek için Öğretmenler Günü'nde öğretmenimizi unutmadık. Burada kendisini rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad olsun, Allah mekanını cennet yapsın." diye konuştu.

Haberin Devamı

Güce Jandarma Karakolu Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Tayfun Koç ve Jandarma Uzman Çavuş Sezai Yassı da, Tekkeköy Köyü İlkokulu'na giderek öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Koç, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin, ülkenin geleceği, vatan sevgisi ve bayrak anlamına geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizim geleceğimizin teminatı olan, çağdaş eğitimin yanı sıra aynı zamanda üniter yapımızı, ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak için geleceğimizi yetiştiren çok değerli insanlarsınız. Onun için bu güzel ve anlamlı günde siz öğretmenlerimize bir sürpriz yapmak istedik. Öğretmenler Günü'nüzü en içten dileklerimizle tebrik ediyor ve kutluyoruz. Güce Jandarma Karakol Komutanlığı olarak sizlerin yanınızdayız."