Kayseri 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın, Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gün dolayısıyla daha sonra Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda, Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi tarafından kutlama programı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı, burada yaptığı konuşmada, öğretmenin sadece öğreten değil, yetiştiren, eğiten ve insanın içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran kişi olduğunu söyledi.

Törende, Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmada resim kategorisinde birinci olan Kani Arıkan İlkokulu'ndan Elif Yıldız, şiir bölümünde birincilik elde eden Rauf Denktaş Ortaokulu'ndan Eda Nur Yazan ve kompozisyon alanında birinci seçilen Kadir Has Anadolu Lisesi'nden Rüveyda Nur Özbek'e ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Emekli öğretmenlerin plaketle ödüllendirildiği, stajyer öğretmenlerin ise and içtiği programda, Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Öğretmenler Günü Oratoryosu sahnelendi.

Programa, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.