Karabük 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

23.11.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Gününe Doğru

KARABÜK (AA) - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Ürkmezer, mesajında, öğretmenliğin, insanlığı cehaletten kurtaran, hayat mücadelesine en iyi şekilde hazırlayan, ufku açan, insanlık tarihinin en anlamlı, en onurlu ve ölümsüz mesleği olduğunu belirtti.

Milletlerin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle başarılabileceğini ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz, insanların eğitim ve öğretimlerini meslek edinen, yolun başından sonuna kadar rehberlik eden, doğruları öğreterek yön veren ve yaşama hazırlayan kimselerdir. Cennet vatanımız, gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime yabancı kalmadan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Ülkemizin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu vesile ile ülkemizin dört bir yanında görev yapan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor başarılarının devamını diliyorum."

Haberin Devamı

- KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat

Rektör Polat, mesajında, insanın doğası gereği bilmek ve öğrenmek üzere bir varoluşa sahip olduğunu ifade etti.

Fakat insana iyi-kötü ayrımıyla başlayan hakikati öğretebilmenin, yetiyi ortaya çıkarabilmenin öğretmenler sayesinde olduğunu aktaran Polat, "İnsan yetiştirmeyi bir kültür ve medeniyet inşası olarak görüp, muasır seviyeye taşıyabilmek de ancak cefakar ve fedakar öğretmenlerimizle mümkündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e de Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

- AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz

Altınöz de mesajında, Türkiye'nin iyi yetişmiş, genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza attığını, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Milletçe elde edilen bu başarıda, kat edilen mesafede en büyük emeğin, yurdun dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlere ait olduğunu vurgulayan Altınöz, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigane kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

- TSO Başkanı Özcan

Özcan ise mesajında, geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin eğitilmesi ve ileriye yönelik olumlu davranışlar kazandırılması görevini yerine getirmekte olan öğretmenlere armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ülkenin gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflere ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevinin çok büyük olduğunu aktaran Özcan, şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, aydınlık bir geleceği hep beraber inşa edeceğimize olan inanç ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."