Zonguldak 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

23.11.2017 - 14:55 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Gününe Doğru

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Başkan Akdemir, mesajında, öğretmenlerin bir ulusun geleceğini belirleyen genç nesillerin yetişmesinde en önemli etken olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu öğretmenlere verdiğini hatırlatan Akedimir, şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz öğretmenlik mesleği, toplumumuzun en saygın ve kutsal görevlerindendir. Çocuk ve gençlerimizin yarınlara hazırlanması gibi güç ancak o ölçüde anlamlı bir görevi üstlenen öğretmenlerimizin, ülkemizin geleceğinin kurulmasındaki belirleyici rolü asla yadsınamaz. Öğretmen, öğrencinin gören gözü, işiten kulağı, hisseden kalbi, düşünen beyni, konuşan dili, yazan kalemidir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren öğretmenlerimizin varlığı sayesinde en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin varlığıyla, gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur."

Haberin Devamı

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Tosun ise, Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesinin ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerle mümkün olacağını vurguladı.

AK Parti olarak 2002 yılından itibaren eğitim öğretimi ana öncelikleri arasına alarak yılların ihmallerini gidermeye, eğitim öğretim sistemini reforme etmeye çalıştıklarını anımsatan Tosun, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Modern eğitim öğretim tekniklerinin müfredata dahil edilmesinden ileri teknolojinin yaygınlaştırılmasına kadar birçok kapsamlı reformu hayata geçirdik. Öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltme, öğretmenlerimizi maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasında da büyük gayret sarf ettik. Bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödemeyeceğimizin farkındayız. Ülkemizin en ücra yerlerinde türlü zorluklara rağmen fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi desteklemeye, onların çalışma şartlarını daha da iyileştirmeye kararlıyız. Ayrıca önümüzdeki süreçte eğitim öğretim müfredatımızı tekrar gözden geçirerek, güncelleyecek, milletimizin beklenti ve hassasiyetlerine, geleceğin ihtiyaçlarına göre daha da geliştireceğiz."