Samsun 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

24 Kasım Öğretmenler Günü

SAMSUN (AA) - Samsun'un Kavak, Havza, Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Haberin Devamı

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük'ün Atatürk büstüne çelenk sunduğu törende, İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, daire amirleri, milli eğitim şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

- Havza

İlçe Mezarlığında düzenlenen programda Havza İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şehit öğretmenler, tüm şehitler ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, şube müdürleri Hüsamettin İlhan ve Ferhat Tök katıldı.

Mehmetçik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından tören, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde 25 Mayıs Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Haberin Devamı

Sağlam, burada yaptığı konuşmada, insan yaşamının her döneminde öğretmenlere ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, "Öğretmenler kılavuzdur. Kılavuzu düzgün olan hiçbir insan yolda kalmamıştır." dedi.

Program, şiirlerin okunması, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan ve stajyerlik dönemleri sona eren öğretmenlerin öğretmenlik yemini etmesi ile devam etti.

Belediye Başkanı Murat İkiz'in ilçede yılın öğretmeni seçilen Kadir Bolat'a plaket verdiği törende emekliye ayrılan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri sunuldu.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay ile davetliler katıldı.

- Bafra

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, bir ayna gibi olması gereken öğretmene bakanın iyiyi, doğruyu, geleceği görmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenin de bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerektiğini dile getiren Katipoğlu, "Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Bu günü değil, yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyeleri verildi, öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo gösterisi sunuldu, stajyer öğretmenler yemin etti.

Programa Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Vezirköprü

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti.

Aslan, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerin iyi yetişmesi için iyi öğretmen olmamız gerekir. Öğretmenlik mesleğine değer biçilemez." dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu programa, Kaymakam Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.