Tunceli 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

24.11.2017 - 15:38 | Son Güncellenme:

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel: "Yani bu hakikaten akıl almayacak bir şey. Bir öğretmenden siz ne istiyorsunuz? Bu alçakça bir şey" "Öğretmenimizi (şehit öğretmen Necmettin Yılmaz) anasını, babasını ziyarete giderken Tunceli Pülümür Erzincan güzergahında kaçırıyorsunuz ve haince, alçakça şehit ediyorsunuz"

24 Kasım Öğretmenler Günü

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Pülümür karayolunda öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesine ilişkin "Yani bu hakikaten akıl almayacak bir şey. Bir öğretmenden siz ne istiyorsunuz? Bu alçakça bir şey. "dedi.

Haberin Devamı

Tunceli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları kapsamında Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu tarafından çelenk sunuldu. Öğretmen ve öğrencileri katıldığı törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam edilen törende konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Tunceli'nin son yıllarda eğitimde adından söz edilen bir il olduğunu vurguladı.

Tunceli'nin hak ettiği noktaya ulaşabilmesi için birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini belirten Sonel, "Bu birlik ve beraberliğimiz içinde tabii boş durmayan hainler de olacak. Bunun adı ister FETÖ olsun, ister PKK olsun, ister başka bir terör örgütü olsun bunlara karşı da çok dikkatli olacağız." dedi.

Haberin Devamı

Tunceli'de göreve başladıktan kısa bir süre sonra terör örgütü tarafından Necmettin Yılmaz'ın şehit edildiğini anımsatan Sonel, şunları söyledi:

"Yani bu hakikaten akıl almayacak bir şey. Bir öğretmenden siz ne istiyorsunuz? Bu alçakça bir şey. Bu öğretmenlerimiz bizleri burada oturan büyüklerinizi ve sizleri yetiştiren anne baba adeta. Her türlü çileyi çekerler. Sizlerin bizlerin her türlü sorunlarına katlanırlar ve bizlere emek verirler. Eğer bizler buralardaysak öğretmenlerimize bunu borçluyuz. Onlar bizlere bilgilerini veriyor. Her türlü desteğini veriyor. Ama siz öğretmenimizi anasını, babasını ziyarete giderken Tunceli Pülümür Erzincan güzergahında kaçırıyorsunuz ve haince, alçakça şehit ediyorsunuz."

Program 1990'lı yıllarda Tunceli'de terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenlerinin biyografilerinin gösterilmesi, öğrencilerin günün anlamına ilişkin şiirleri okuması ve müzik dinletisi ile devam etti.

Program, gün dolayısıyla öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin Vali Sonel ve protokolün diğer üyeleri tarafından verilmesi ve Vali Sonel'in uzun yıllar görev yaparak emekli olan öğretmenlere plaket vermesi ile sona erdi.