Ankara 24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

24.07.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

24 Temmuz Basın Bayramı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, mesajında, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Asıl mesleğinin gazetecilik olduğunu belirten Türel, şunları kaydetti:

"Gazetecilik gurur ve şerefle taşıdığım bir kimlik. 30 yılı aşkındır muhabirlikten, köşe yazarlığına, gazete sahipliğine kadar pek çok görevde bulundum. Sürekli sarı basın kartı sahibi bir meslektaşınız olarak demokrasinin olmazsa olmazı olan basının, kamuoyunu tarafsız, doğru ve hızlı bilgilendirme, toplumu aydınlatma mücadelesini en iyi bilenlerden birisiyim. Demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin ilerlemesi, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında basınımızın da üzerine çok önemli görevler düşmektedir. Bu görevi, bu zamana kadar başarıyla yerine getiren Türk basınının üzerine düşen görevi bundan sonra da tarafsızca yerine getireceğine inancım tamdır."

Haberin Devamı

Başkan Türel, 15 Temmuz darbe girişiminde Çengelköy'de şehit olan Yeni Şafak Gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz ve diğer basın şehitlerini de rahmetle andığını kaydetti.

- Milletvekili Uslu

AK Parti Antalya Milletvekili Uslu da en zor şartlara rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çalışma ortamlarında can güvenliklerini riske atarak görevlerini yerine getirmeyi amaçlayan, gece gündüz çalışan gazetecilerin halkı doğru, tarafsız, hızlı ve sağlıklı bilgilendirme çabalarını kutladığını bildirdi.

- Abdullah Erdoğan

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan da mesajında demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokrasinin yaşaması, gelişmesi ve ifade özgürlüklerinin sağlanması için olmazsa olmaz olduğunu ifade etti.

- Gültekin Gencer

DÖSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer de haber alma ve yayma özgürlüğünün demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, basının aynı zamanda demokrasinin güçlenmesinde önemli bir güç olduğunu kaydetti.