Ankara 24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

24.07.2017 - 21:46 | Son Güncellenme:

.

24 Temmuz Basın Bayramı

İZMİR (AA) - İzmir'deki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yayınladığı mesajda, basının, meslek ilkeleri çerçevesinde insan haklarının, toplumsal değerlerin ve demokrasinin bilgi ile korunduğu müstesna bir yapı olduğunu belirtti.

Türk basınının 15 Temmuz hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde oynadığı role işaret eden Delican, şunları kaydetti:

"Milletimizin ve ülkemizin geleceğinin tesisinde tartışmasız bir yere sahip olan basın kuruluşlarımızın bundan sonra da en büyük güç, en etkili yol gösterici olacağından kuşkumuz yoktur. Genelde ve yerelde bu görevi yapmanın zorluk ve etkinliğini görüyor ve yaşıyoruz. Hükümetimiz, onların çalışma koşullarını iyileştirmek ve önlerini açacak tedbirleri almak için itici güç olmak, gerekli yasal düzenlemeleri yapmak için çalışmalarını elbette sürdürecektir."

Haberin Devamı

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin de yayınladığı mesajda, gazeteciliğin kamu adına gerçekleri araştırma ve doğru haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği oldugunu belirtti.

Büyük bir özveriyle görevlerini yapan basın mensuplarının, görevlerini yaparken çeşitli sorunlara da göğüs germek ve onlarla mücadele etmek durumunda kaldıklarını ifade eden Seçgin, "Kişisel hak ve özgürlükleri temel olarak tarafsız bir şekilde kamuoyunu aydınlatma çalışmalarını yürüten basın, toplumun güvencesidir." değerlendirmesinde bulundu.

- İşadamlarından kutlama

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu, bunun en güzel örneğinin 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında görüldüğünü belirtti.

Demokrasiden yana tavır alan basınının, Türkiye'yi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer alarak, darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden biri olduguna dikkati çeken Ülkü, şunları kaydetti:

"Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan ulusal ve yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum."

Haberin Devamı

İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli de halkın haber alma kaynağı olan ve her şart altında yoğun mesai harcayan gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladığını ifade etti.