Ordu 24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

24.07.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

.

24 Temmuz Basın Bayramı

ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından bir tanesinin basın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Vali Yavuz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Altınordu ilçesindeki bir restoranda gazetecilerle buluşan Yavuz, basının, kamuoyunun doğru şekilde oluşması, tarafsız haber vermesi ve bu yönde de halkın doğru bilgiye ulaşması bakımından rolünün büyük olduğunu söyledi.

Basının, hür ve özgür olması, düşüncelerini ifade edebilmesinin kendileri için de önemli olduğunu belirten Yavuz, "Elbette fikir ve düşüncelerimizi ifade ederken nezaket ve zarafet kurallarına uymak hepimizin görevi. Eğer kamu görevi yapıyorsanız nezaket ve zarafet bir mecburiyettir. Bu, topluma da bir saygıdır. Bu, kamu yöneticilerinin olduğu kadar sizler için de vazgeçilmez bir unsurdur. Özellikle dünyada basındaki tekelleşme vesilesiyle birçok haberi küresel güçlerin gözüyle onların kamerasıyla görüyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yavuz, internet medyasının da devreye girmesiyle yeni bazı sorunların ortaya çıktığını ifade ederek, kişi hak ve özgürlüklerinin korunması, özellikle şeref ve haysiyetlerinin, insan haklarını koruması bakımından herkese büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Görülen her haberin doğru olmayabileceği, bunların sorgulanması gerektiğinin halka anlatılması gerektiğini de ifade eden Yavuz, "Nihayetinde demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi basındır. Bu nedenle bu şehirde sizle beraber çalışırken sizlerin işini zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak ama doğru haberlerin size ulaşması noktasındaki gayretimiz hep devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yavuz, Ordu'nun haber konusunda oldukça zengin bir şehir olduğuna de işaret ederek, tüm basın çalışanlarının bayramını tebrik etti.

- Protokolde yaşanan arbede

Vali Yavuz, bir gazetecinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesi koordinesinde Perşembe Yaylası'nda organize edilen "911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali"nde protokol arasında yaşanan tartışmaya ilişkin sorunu ise şöyle yanıtladı:

"Her şey, herkesin gözü önünde oldu. Bu konuyla ilgili ben bir değerlendirme yapmam, doğru olmaz. Zaten herkesin kanaati var. Bütün görüntüler de ortada. Bunun üzerine söylenebilecek söz varsa utandım sadece. Ordu adına utandım, şahsım adına utandım, utandım. Utanmalıyız biraz."