Osmaniye 24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı

24.07.2017 - 18:24 | Son Güncellenme:

.

24 Temmuz Basın Bayramı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) üyeleri, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla, kan bağışında bulundu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Kan Evi’nde giden basın mensupları, burada form doldurduktan sonra kan bağışı yaptı.

CCG Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, bugününün kendileri için anlamlı bir gün olduğunu, farkındalık oluşturmak adına cemiyet üyeleriyle kan bağışında bulunduklarını belirtti.

Kan bağışının önemli olduğunu ifade eden Cihangir, şunları söyledi:

“Bu gün bizim için önemli ise Kızılay ülkemiz hatta dünya için daha da önemlidir. Kızılay birçok kaza yaralanmalarda afetlerde dünyaya hizmet etmektedir. Bizlerde böyle bir etkinlikle farkındalık oluşturmak istedik. Bu anlamda, sağlık durumu uygun olan her vatandaşımızın kan bağışında bulunmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

Cihangir, basının demokraside taşıdığı büyük önemin, geçen yıl 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde görüldüğüne dikkati çekerek, "Darbe girişimine tüm gücüyle karşı duran medya kuruluşları, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunmuş ve darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek bu hain çabanın engellenmesinde başrol oynamıştır." diye konuştu.