Sakarya 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı

24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı

23.07.2018 - 12:13 | Son Güncellenme:

.

24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Balkanlıoğlu mesajında, basın kuruluşlarının, toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözeterek, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağladığını belirtti.

Basın kuruluşlarının demokrasinin güçlenmesi adına önemli görevler yaptığını aktaran Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz iletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme hakkı modern dünyada tartışılmaz bir gerçektir. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda yeni iletişim imkanları artarken buna paralel olarak özellikle internet kullanımıyla zenginleşen iletişim dünyasında toplum ve devlet arasında köprü olma görevi üstlenen basın mensuplarımız, görevlerini özveriyle yerine getirmektedirler."

Haberin Devamı

Balkanlıoğlu, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında da ulusal ve yerel basın mensuplarının darbeye karşı dik duruş sergilediklerine işaret ederek, şunları ifade etti:

"Bu da göstermiştir ki, milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir. Bunun dışında ilimizin kalkınması açısından koyduğumuz hedefler doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarda, yaptıkları yayınlarla bizlere destek olan, güç veren basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ederim."