Adana 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin Afişi Hazır

24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin Afişi Hazır

27.08.2017 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

24. Uluslararası Adana Film Festivalinin Afişi Hazır

Adana’da, 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin afişi sosyal medyada yer aldı.
Afişte, Adana Film Festivali kapsamında verilecek Altın Koza Ödülleri’ni temsilen bir kadın, ellerinin ve başının üzerinde ışık saçan pamuk kozası ile görülüyor. Kadının etrafında ise sinema sanatını temsilen film şeridi var.
Türk Sineması’nın gücünün artması ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik seviyesinin yükselmesini amaçlayan Uluslararası Adana Film Festivali, yeni ve zengin içeriğiyle, sinema sanatına katkı sağlamak üzere, 25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihlerinde yapılacak. Adana Film Festivali’nde onur ödülleri Temel Gürsu, Hümeyra, Sami Şekeroğlu ve Şemsi İnkaya’ya veriliyor.

“Geri sayım başladı, heyecanımız arttı"
Festival afişinin hazırlanması ve kamuoyuyla paylaşılmasıyla Uluslararası Adana Film Festivali için geri sayımın başladığını söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Adana Film Festivali’nin kentimizin tanıtımına ve sinema sanatına katkısını biliyoruz. Bu yıl festivalimizin daha etkin, Adana’nın tanıtımına katkı açısından daha verimli ve Türk Sineması’na daha fazla katkı sağlar hale gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Festival afişinin hazırlanması ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılması heyecanımızı artırdı. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanata katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Ulusal uzun metraj film yarışması
Adana Film Festivali’nde 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Festivalde yeni yarışma kategorileri yer alacak, var olanların kapsamı genişletilecek. Geleneğini koruyarak Türk Sineması’na yıllardır en büyük katkıyı koyan Ulusal Uzun Metraj Yarışması, bu yıl da ülke sinemasının güçlenmesi ve uluslararası alanda rekabet edebilirlik seviyesinin yükselmesi için önemi korunarak hayata geçirilecek.
Yarışma kapsamındaki bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de Adana Film Festivali’ni, dünya genelinde bilinen bir sinema organizasyonu haline getirmeye yönelik özellikler taşıyor. 5 ana kategoride, 30 Altın Koza Ödüllü’nün dağıtılacağı festivalin uluslararası bölümleri bu yıl en az ulusal yarışmalar kadar ilgi görecek, sinema dünyasının dikkatini çekecek.

Festivalin yarışmalı kategorileri
24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin yarışmalı kategorileri ise Türk Sineması’na uzun yıllardır en büyük katkıyı veren Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Kısa Film Maratonu.
Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 30 dalda Altın Koza Ödülü’nü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.
Festivalin bir diğer önemli bölümünde ise Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.