Adana 24. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

24. Uluslararası Adana Film Festivali'ne Doğru

20.09.2017 - 13:09 | Son Güncellenme:

Festival kapsamında oluşturulan Kültür Sanat Kasabası'nda atölye çalışmaları yapılacak, sergi, panel, söyleşi ve konserler düzenlenecek

24. Uluslararası Adana Film Festivaline Doğru

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Beledisince bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında oluşturulan Kültür Sanat Kasabası'nda, sergi, panel, söyleşi ve konserler düzenlencek, atölye çalışmaları yapılacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 25 Eylül-1 Ekim'de düzenlenecek festival kapsamında faaliyet gösterecek Kültür Sanat Kasabası'nda incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Festival hazırlıklarında sona yaklaşıldığını belirten Sözlü, 25 Eylül'de kapsamlı bir festivalin Adanalılarla, ülke halkıyla ve uluslararası sinema camiasıyla buluşacağını kaydetti.

Etkinlik kapsamında Türkiye'de, hatta dünyada şu ana kadar yapılmamış bir faaliyete imza atmaya hazırlandıklarını anlatan Sözlü, "Kültür Sanat Kasabası ile bir ilke imza atılacak. Bu yıl Türk sinemasına katkı adına ve festival içeriğinin zenginleştirilmesi açısından önemli yenilikler var. Sinemacılar ve sanatın diğer dallarındaki ustalar, Kültür Sanat Kasabası'nın etkinliğine önemli katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kültür Sanat Kasabası'nda, festival süresince çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Sergi, panel, söyleşi ve gösterilere ev sahipliği yapacak kasabada, her akşam bir konser düzenlenecek. Ayrıca sanatçıların katılımıyla "Türk Sinemasına Ömrünü Verenler Farkındalık Anıtı" açılacak.