Eğitim TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? (25-26 Kasım)

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? (25-26 Kasım)

07.12.2015 - 10:26 | Son Güncellenme:

25-26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Ocak ayında açıklanması beklenen sınav sonuçlarının sınav sorularına MEB üzerinden ulaşabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı (25-26 Kasım)

Geçmiş olduğumuz hafta tüm ortaokul son sınıf öğrencilerin girmiş oldukları sınav olan TEOG sınavı ülke genelinde yapılmıştı. Asıl adı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olan TEOG liseye geçiş için kullanılan puan ortalamasının sonuçlarına göre yerleştirilmesini amaçlar. Liseye geçecek olan öğrenciler bu sınava girerek 100 üzerinden her ders için ayrı ayrı puan alırlar. Almış oldukları bu puanlar yapmış oldukları doğru sayılarına göre puanlandırılır. Her sistem değiştiği için bu TEOG sistemi de biraz farklılık gösterir. Öğrenciler Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere iki gün art arda sınava tabii tutulmuştur. Okulda görmüş oldukları altı temel derslerden sorumlu tutulan öğrenciler bu maratonu başarıyla tamamlamak için ter döktüler. Altı temel dersleri iki güne eşit biçimde ayrılmıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

25 Kasım Çarşamba günü ilk üçünü, 26 Kasım Perşembe günü ise diğer üçüne girmişlerdir. Türkçe, matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri birinci gün, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil sınavlarını ise ikinci gün girmişlerdir. Saat 9.00’ da başlayan sınavlar ayrı ayrı üç parçadan oluşmaktadır. Her dersten sınav süreleri 40 dakikadır. Ve her 40 dakikadan sonra diğer dersin sınavına girerken 20 dakikalık bir mola süreleri vardır. Her dersten 20 tane soruyu yanıtlamakla yükümlü olan öğrenciler yanlış yaptıkları soruların doğruyu götürme gibi bir olasılığı yoktur. Yazımızın başında da dendiği gibi bu sistem diğer sistemlere göre biraz daha farklılık gösterir. Bu farklılık öğrencilerin sınavlara olan stresini azaltmaya ve daha yüksek notlar almasını sağlamak amacı ile düzenlenmiş bir sistemdir. Üstelik bu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı kasım ayında ve nisan ayında yapılmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Böylece ilk sınavlarda başarısız olan öğrenciler çalışarak ve heyecan, stres gibi faktörleri yenerek ikinci sınavdan başarıyla sonuç alabilmeleri için daha yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

Artık eski dönemlerde olduğu gibi sınav sonuçları aylar sonra açıklanmaz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde çok daha kısa bir sürede sınav sonuçlarına ulaşabiliriz. Çok kısa bir zaman dilimi içinde de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçların açıklanacağı da duyurulmuştur. Zaten öğrenciler girmiş oldukları sınavda soruların bulunduğu kitapçıklara erişimini sağlamıştır. Okullarda geçtiğimiz Cuma günü kitapçıklar öğrencilere verilmiş idi. Öğrenciler de internet sistemi üzerinden yapmış oldukları soruların kontrolünü bu şekilde öğrenebilirler. Böylece öğrenciler daha kısa sürede yapmış oldukları soruların doğru yanıtlarını bulabilmektedir. Sonuçlar da Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere sunmuş olduğu e-okul sistemi üzerinden açıklanacaktır. Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu açıklama ile sınavda Fen Bilimleri dersine ait olan kaldırma kuvvetine ilişkin bir soru iptal olduğu öngörüleri sürülmüştür. Öğrenciler 120 soruluk girmiş olduğu bu sınavlardan her birinden 100 üzerinden puan değerlendirilmesi yapılacaktır. Kaç puan aldıkları ise e-okulda yine aynı okulda olmuş oldukları 2. Sınav sonuçları yerinde yazacaktır.