Gündem 25 bin gence barış ve kardeşlik kampı

25 bin gence barış ve kardeşlik kampı

24.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Devlet 30 ilde gençlere “sosyal barajı ve kardeşlik” kampları kuruyor. 14-29 yaş arasındaki 25 bin başarılı genç, “Şehirler ve Kültürler” projesinde buluşacak

25 bin gence barış ve kardeşlik kampı

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin Milliyet’e verdiği bilgiye göre, gençlere yönelik olarak aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu 30 kentte, “Şehirler ve Kültürler-Genel” projesi hayata geçirilecek. Proje için 47 bin 598 genç başvuru yaptı. Proje kapsamında düzenlenecek olan eğitim ve kültür programları ile gençlerin ülke tarihi ve kültürel değerlerini tanımaları, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gönüllülük bilinci kazanmaları sağlanacak. 4 gece 5 gün sürecek olan projeden 14-29 yaş grubundaki 25 bin başarılı ve dezavantajlı genç faydalanacak.
Yetkililer, proje kapsamında; engelli okulları,, köy okulları ve huzurevi ziyaretlerinin gerçekleştirileceğini belirtirken, ağaç dikme etkinliği, çevre temizliği ve düzenlemesi, sevgi evlerinin ziyaret edilmesi, belediyelerin sosyal yardım birimlerinde görev alınması ve bakanlıkça belirlenmiş manevi şahsiyetlerin ziyaret edileceğini kaydetti. Yetkililer, projede kırsal kesime özel önem verdiklerini belirtirken, gençlerin seçimi konusunda, “Gençlerin seçiminde; şehit veya gazi yakını olanlara, anne ve/veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecek” ifadesini kullandı.

30 ilden katılım
Projenin hayata geçirileceği 30 il ise şöyle sıralanıyor: “Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van.”