Ekonomi 25 milyar $’lık metal stoğu iyi teminat olur

25 milyar $’lık metal stoğu iyi teminat olur

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Londra Metal Borsası tarafından onaylı ilk ve tek Türk firması olan ACE Grup Şirketlerinden ACE Lojistik Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayçin Erol, çek ya da gayrimenkul teminatının bankalara cazip gelmediğini belirterek. “Metal her zaman değeri olan ve hızla nakte dönüştürülebilecek güvenli bir varlık.

25 milyar $’lık metal stoğu iyi teminat olur

Dünyanın birçok ülkesinde firmalar, borsaya kote metal stokunu teminat göstererek kredi kullanabiliyor. İşletmelerin elini rahatlatan bu imkândan mevzuat eksikliği nedeniyle ülkemizde yararlanılamıyor” dedi.

Haberin Devamı

Mevzuat gerekli

Erol, “Tüm gelişmiş ülkelerde global bankalar onaylı depolardaki metal stoklarını kredi kullanımı için teminat kabul ediyor. Türkiye ise bu konuda adım atmakta geç kaldı. Yeni bir düzenleme ile en az 25 milyar dolarlık bir finansman imkânı yaratılabilir” dedi.

ACE, tarihi İpek Yolu’nu canlandırıp, bu rota üzerindeki ülkelerde Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Milli Komitesi ile ortak organizasyonlar geliştirmeye yönelik başlattığı projenin startını Londra’da verdi.

İpekyolu üzerindeki işbirliğine dikkat çekmek amacıyla Türk-İngiliz ve Çinli heykeltraşların birlikte yaptığı eserin de ilk kez sergilendiği Somerset House’daki etkinliğe Londra Metal Borsası CEO’su Garry Jones ile İpekyolu güzergâhındaki ülkelerin büyükelçileri ve Hong Kong Borsası üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Ayçin Erol, açılışta yaptığı konuşmada Tarihi İpekyolu güzergahında, ticaretin, dostluğun ve işbirliğinin gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.