Eğitim TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı!-Tıkla Öğren

TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı!-Tıkla Öğren

29.04.2016 - 09:01 | Son Güncellenme:

TEOG sınav soruları ve cevapları sayesinde öğrenciler sınav durumunu tespit edebiliyor. TEOG sınav soruları ve cevapları sınavlar yapıldıktan sonra açıklandı. 27-28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen TEOG sınav soruları ve cevapları haberimizde bulabilirsiniz.

TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı-Tıkla Öğren

TEOG sınav sonuçları ve soruları açıklandı. Ortaokul eğitimlerini tamamlamak üzere olan öğrenciler iyi bir lisede eğitimlerini devam ettirebilmek için liselere giriş sınavı olan TEOG sınavına çalışmaktadır. Öğrencilerin son senesinde yapılan bu sınav 2 dönemde de gerçekleştirilmektedir. İkinci dönem TEOG sınavı ise 27 - 28 nisan tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının 8. sınıf öğrencilerine yönelik yaptığı bu sınavın sonuçlarına göre öğrenciler liselere yerleşecektir. TEOG 2. dönem sınavına toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrenci girmiştir. Sınava girecek olan öğrenciler 27 ve 28 nisan tarihlerinde kendi okullarında sınava girecektir. Öğrenciler arasında yaygınlaşmış olan 29 nisan cuma günü okullar tatil mi sorusunun cevabı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sınavlardan sonra ki gün 29 nisan cuma günü okullar tatil olmayacak. Yani öğrencilerin o tarihte okulda olmaları gereklidir. Sınavın gerçekleştirildiği 27 - 28 nisan tarihlerinde ise okullarda ders işlenmeyecek. 27 nisan tarihinde yapılan ilk oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınava girdiler. 28 nisan tarihinde yapılan ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girildi. Sınava giren öğrencilerin sınav stresi tamamen bitmiştir. Öğrenciler artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG yani temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavına giren öğrencilerin puanları tüm derslerden aldıkları puanların aritmetik ortalaması, o derse ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu hesaplanan puanların toplamının o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Bu puanlamalar öğrencilerin 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında kullanılacaktır. Öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Bu şekilde hesaplama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Puanlamalar 500 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sonuçlar açıklanmadan önce sınavda sorulmuş olan soru ve cevaplara bakabilirler. Sınavda sorulan soru ve cevaplara bakarak sınavlarda yaklaşık olarak kaç doğru ve kaç yanlış yaptığınızı hesaplayabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavında sorulan soru ve cevaplarının 28 nisan perşembe günü saat 14:00 dan itibaren yayınlanmıştır. Sınav soru ve cevaplarının öğretmenlerin videolu bir şekilde anlatması ile yayınlanmıştır. TEOG sınavının soru ve cevapları internet üzerinden EBA sisteminden yayınlanmıştır. Sınav soru ve cevapları yayınlandıktan sonra öğrenciler EBA sistemine giriş yaparak sınavda sorulmuş olan soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Sınav soru ve cevapları öğretmenler tarafından videolu bir şekilde çözüldüğü için öğrenciler soruların çözülme şeklini öğrenebilir. Sınav kitapçıklarına ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğünün odsgm internet sitesinden ulaşabilirsiniz.