Gaziantep 28 Şubat'ın 20. Yılı

28 Şubat'ın 20. Yılı

28.02.2017 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

28 Şubatın 20. Yılı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Önder Gaimder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Yemliha Aksoy, 28 Şubat sürecinin tıpkı 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi Türkiye'ye yönelik bir kasıt olduğunu belirterek, bunları hatırlatmayı sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aksoy, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde derneğin yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat'ı hatırlatmanın bugünü anlamlandırmak ve yarını okumak için elzem bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin henüz 15 yıl geçmeden karanlığa gömüldüğünü dile getiren Aksoy, "Yılmadan yaptığımız çalışmalarla milletimizin derinliğindeki asil ruhu yine milletimize anlatarak üzerimizdeki vazifeyi ifa ettiğimizi düşünüyoruz. 15 Temmuz'da tüm mazlum coğrafyaların elleri kalbinde, ağızlarında dualarla seyrettiği memleketi ve maneviyatı müdafaa direnişini oluşturan temel motivasyonun aynı ruh köküyle beslenen bir düşüncenin eseri olduğunu biliyoruz. Bu ruh, 28 Şubat'ta tecrübe edilen kötülükleri püskürtme adına meydana gelmiş bir bilinç haliydi. 28 Şubat Türkiye'ye yönelik bir kasıttı, 15 Temmuz hain darbe girişimi de öyle. Bunları hatırlatmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.