Gündem 28 Şubat özde bir darbedir

28 Şubat özde bir darbedir

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Tansu Çiller, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasının 71. duruşmasında alınan ara karar çerçevesinde “mağdur müştekisi” sıfatıyla talimatla İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Çiller, 28 Şubat için, “28 Şubat bir darbedir. Klasik anlamda bir darbe olmasa da özde bir darbedir” dedi.

28 Şubat özde bir darbedir


Çiller, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 Şubat davası kapsamında talimatla şikayetçi sıfatıyla ifade vermek üzere dün sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Tansu Çiller kimlik tespitinin ardından avukatı aracılığıyla mahkemeye 3 sayfadan oluşan ifade dilekçesi sundu. Çiller’in dilekçesinde özetle şu görüşlere yer verildi:
“28 Şubat bir darbedir. 28 Şubat klasik bir darbe değil ezber bozan bir darbedir. Bir günde olmamıştır, bir süreçtir. Tankla tüfekle yapılmamıştır. Belirli sayıda kişi tarafından yapılan, belirli bir anda gerçekleştirilmiş bir darbe değildir. Üçlü sacayağının ortaklaşa gerçekleştirdiği eylem ve işlemlerden oluşan bir zincirdir. Darbe sürecinde millet iradesinin meclise gönderdiği çoğunluğun, bir başka iradeye teslim edilerek azınlığa dönüştürülmesi gerçekleştirilmiştir.”