Bursa "28. Uluslararası Yapı Ve Yaşam Kongresi"

"28. Uluslararası Yapı Ve Yaşam Kongresi"

12.05.2017 - 15:19 | Son Güncellenme:

.

28. Uluslararası Yapı Ve Yaşam Kongresi

BURSA (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından, "Yarışmaları Okumak" temasıyla düzenlenen "28. Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi" başladı.

Haberin Devamı

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen kongreye ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, kongre kapsamında, Türkiye'deki mimari proje yarışmalarını, çok aktörlü süreç üzerinden değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şimşek, katılımcıların kongre boyunca yarışma süreçleri üzerinde konuşacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Katılımcılar, sunumlarını yapacak. Özellikle uluslararası mimarlık ortamından seçkin konuklar da olacak. İki gün boyunca Türkiye'nin çok seçkin üniversitelerinden mimarlar, 'Yarışmalar konusunda ülkemizde neler yapabiliriz, yerel yönetimleri, kamu kurumlarını yarışma süreçlerine nasıl dahil edebiliriz?' sorularının cevabını arayacaklar ve bunu tartışacaklar. Çok değerli konuşmacılarımız var. Uludağ Üniversitesinin de katkılarıyla hem izleyici hem de konuşmacı açısından dolu dolu bir kongre olacak."

Haberin Devamı

Akademisyenlerin, araştırmacıların, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, girişimcilerin ve kentlilerin katılımıyla kapsamlı ve çok boyutlu bir tartışma ortamı oluşturulacak kongrede, "yarışmaları aktörler üzeri·nden okumak", "yarışmaları vakalar üzeri·nden okumak", "yarışmaları teori· üzeri·nden okumak" ve "yarışmaları mevzuat üzeri·nden okumak" konuları ele alınacak.

Dünya mimarlığına katkı koyma amacı taşıyan kongre, yarın da devam edecek.