Gündem 280 bin aday matematikten sıfır çekti

280 bin aday matematikten sıfır çekti

08.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Saraç, üniversiteye girişte yeni sistemle ilgili soruları cevapladığı bir televizyon programında geçen yıl YGS’de Matematik alanında 280 bin adayın hiç net yapmadığını kaydetti.

280 bin aday matematikten sıfır çekti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) en orijinal aşamasının Temel Yeterlilik Testi (TYT) olduğunu belirten Saraç, YÖK tarafından çizilen çerçevede bu aşamada kuru bilgi sormaktan ziyade adayların analitik düşünme kabiliyetlerinin sorgulanacağını dile getirdi. Temel yeterlilikleri muhakemesi güçlü, eleştirel düşünceye yatkın insanların arandığı bir sistemin ilk aşaması olarak gördüklerini vurgulayan Saraç, ikinci aşamada alan yeterlilikler testinin bulunduğunu hatırlattı.

Üniversiteye girişteki yeni sistemde sözel ve sayısal okuryazarlığa büyük önem verdiklerine dikkat çeken Saraç, “Matematik alanında geçen yıl YGS’de 280 bin civarında öğrencimiz bir net bile yapamadı” dedi. Saraç, MEB ile uyumlu bir şekilde çalışarak, sistemi yeniden Türkçe ve matematik olguları üzerinde inşa etmek istediklerini, bunu yaparken de sosyal bilimler ve fen bilimlerini ihmal etmemek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı