Hakkari 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29.10.2017 - 14:54 | Son Güncellenme:

.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen programlarla kutlandı.

Haberin Devamı

Yüksekova ilçesinde, Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük bedel ve emekler sonucu kurulduğuna işaret ederek, "Ülkemiz artık dünya sıralamasında ilk 15'te. Bu yeterli değil. Bu ülkenin hedefi 100. yılda ilk ekonomi arasına girmektir. Bu ülkenin kıymetini bilmemiz lazım. Ülkenin geleceği olan çocuk ve gençlerimize iyi bakmak zorundayız. Onlara sahip çıkmalayız." dedi.

Programda öğrenciler tarafından şiirlerin okundu ve müzik dinletisi ile halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kutalamalara 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Dündar Şahin Güngör, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ile öğretmen, öğrenci ve aileleri de katıldı.

Haberin Devamı

- Şemdinli

Şemdinli ilçesindeki kutlama töreni, Kaymakam Muhammet Fuat Türman'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam programda, şiirler okundu, halk oyunları ve dans gösterisi yapıldı.

İlgiyle izlenen program, yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile sona erdi.

Programa, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyel, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.