Adana 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

28.10.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:

.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

ADANA (AA) - Adana, Hatay ve Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Adana'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, Vali Mahmut Demirtaş, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kutlu Sönmez tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Osmaniye'de de Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Hatay'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından çelenk sundu.

Haberin Devamı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ata, anıt şeref defterini imzaladı.

Anıttaki törenin ardından, protokol üyeleri Antakya Şehitliğini ziyaret etti.

Kabirlere karanfil bırakılmasından sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Hamid Kavillioğlu tarafından şehitler için dua edildi.

Törene, CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.