Kars 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

29.10.2018 - 14:18 | Son Güncellenme:

Kars'ın Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ve Kağızman ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Kağızman'da İstiklal Alanı'nda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, yaptığı konuşmada Türk Milleti'nin, eşi ve benzeri görülmemiş bir destan yazarak gerçekleştirdiği İstiklal mücadelesinden sonra kurduğu Cumhuriyetin, 95. yılını büyük coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Türk milletinin en büyük bayramını kutlarken, Cumhuriyetin nitelikleri ve tüm kazanımlarıyla her geçen gün daha ileri hedeflere taşımanın gururunu ve mutluluğunu yaşandığını belirten Öter, "Cumhuriyet, insana değer vererek, insani değerleri üstün tutarak ve bu değerleri saygı esasına dayanarak ülkeyi yönetmektir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, büyüyen ekonomisi, güçlü ordusu, zengin insan kaynağı ve müteşebbisleri ile dünya devletleri arasında giderek yükselen, yükseldikçe de ümit veren halkının özgüvenini yükselten bir ülkedir." dedi.

Haberin Devamı

Halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende, dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Törene, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nizamettin Sarıgül, Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Cumhuriyet Savcısı Fatih Ögeci, İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Sarıkamış

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ın Hükümet Konağı'ndaki tebrikleri kabulünün ardından etkinlikler Şehit Fikret Gündüz ilkokulunda devam etti.

Kaymakam Karaman, burada yaptığı konuşmada halkın güçlü iradesiyle Cumhuriyete ve demokrasiye her zamankinden daha çok bağlı olduklarını belirtti.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine yönelik şiirler okundu, orotaryo ve halk oyunları gösterileri sergilendi.

Törene, 9. Komando Tugay Komutanı Muhabere Albay Kemal Aydın Dede, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Program 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.