Bilecik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Doğru

18.10.2017 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Doğru

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi toplantı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Vali Büyükakın, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, milli ve dini bayramlar ile belirli günlerde yapılan kutlamaların sadece protokolün bir araya geldiği törenlerden ibaret kalmaması, halkın katılımıyla coşku içinde yapılması fikrinin, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerince olumlu karşılandığını anımsattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi yapılan toplantıya büyük katılım olmasının önemli olduğunu belirten Büyükakın, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet hepimizin ortak değeri. Çocuklarımıza miras bırakmak için buradayız. Çünkü geleceğin yöneticileri bu ülkenin gerçek sahipleri gençler. Onlara bu mirası hep birlikte göstermeliyiz. İnşallah Cumhuriyet Bayramını birlik ve beraberlik içinde kutlarız. Cumhuriyet Bayramını halkın ortak malı ve değeri olduğunu göstermek için 29 Ekim'de sembollerimizi, rozetlerimizi ve filamanlarımızı bırakarak, Cumhuriyet için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanalım. Herkesin elinde Türk bayraklarıyla yürümesi ve orada olması bayrağa ve vatana sahip çıktığını göstermesi yeterli. Türkiye'ye de güzel bir örnek olarak Bilecik'ten yayılır, diye düşünüyorum.''

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantı, görüşlerin dile getirilmesiyle sona erdi.