Adıyaman 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞ HAFTASI

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞ HAFTASI

31.10.2014 - 17:17 | Son Güncellenme:

.

3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞ HAFTASI

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, organ bağışının önemine vurgu yaptı.
Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün arttığını dile getirdi.
Organ ve doku nakli hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Taş, “Adıyaman’da yapılan etkinlikler kapsamında yapılan organ bağış sayılarına yıllar itibariyle bakıldığında 2007 yılına kadar 46 olan bu sayı 2008 yılında 95, 2009 yılında 140, 2010 yılında 204, 2011 yılında 185, 2012 yılında 260, 2013 yılında 551 ve 2014 yılı Ekim ayı sonu itibari ile 285 olmuştur.
Unutulmamalıdır ki; hayatta iken iki şahit huzurunda yapmış olduğunuz organ ve doku bağışınız ile ölümünüzden (beyin ölümü gerçekleşmesi) sonra organlarınızın bazen görmeyen bir insanda göz, bazen hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasında böbrek, kimisinde karaciğer olarak kişi ya da kişilerin yeniden hayata sağlıklı bir şekilde bağlanmalarını sağlayacaktır. Bu bağlamda ülkemizde her yıl kutlanmakta olan 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası ilimizde de etkin, verimli ve halka ulaşabilen faaliyetlerle değerlendirilecektir. ‘Her bağış yeni bir hayattır’ sloganı ile başlatmış olduğumuz bu faaliyetlerde amacımız halkımızın ve sağlık personelinin konu ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılmasıdır.
Hastanelerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde ve toplu yaşanılan mekanlarda halkın görebileceği uygun yerlerde afişler asılarak ve buralarda kurulacak stantlarda gönüllü bağışçılarımızdan organ bağışı alınacaktır. Başta sağlık personeli olmak üzere halka yönelik bilgilendirme faaliyetlerimiz, sağlık personellerimizce hafta boyunca yapılacaktır” dedi.