Ankara 3. ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVAL RENKLİ GÖSTERİLERLE BAŞLADI

3. ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVAL RENKLİ GÖSTERİLERLE BAŞLADI

30.08.2014 - 13:29 | Son Güncellenme:

.

3. ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVAL RENKLİ GÖSTERİLERLE BAŞLADI

Ankara Alışveriş Festivali’nin (Ankara Shopping Fest-ASF) üçüncüsü 29 Ağustos akşamı renkli gösterilerle başladı. Festivalin açılı gongunu ünlü sanatçı Demet Akalın çaldı.
Ankara Ticaret Odası’ndan (ATO) yapılan açıklamaya göre, 14 Eylül’e kadar devam edecek 3. Ankara Alışveriş Festivali dün başladı. Festivalin açılışı nedeniyle Ankara’nın çeşitli bölgelerinde gün boyu etkinlikler yapıldı.
Ankaralı modacı Bahar Demir’in Ankara Shopping Fest logosu renkleriyle tasarladığı özel kıyafetler, ünlü koreograf Yasin Soy’un organizasyonuyla Ulus, Tunalı Hilmi Caddesi ve Kızılay’da anlık defilelerle sunuldu. Halkın şaşkınlıkla karşıladığı “moda sokakta” etkinliği büyük beğeni topladı. Festival’in ilk gününde ünlü stil danışmanı Aysun Kaba da Başkentli kadınlarla moda ve güzellik sohbeti yaptı.
AHİLİK GELENEĞİ EL SANATLARI SERGİSİNDE
Festivalin akşam programı ATO Başkanı Salih Bezci’nin Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Geleneksel El Sanatları Sergisi’ni açmasıyla başladı. Emekli müftü Hüseyin Akgül’ün dualarıyla açılan sergiye ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal, Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım, ASF Komisyonu Başkanı Yüksel Tavşan ve ASF Komisyon üyeleri katıldı. Unutulmaya yüz tutmuş 30 ayrı el sanatının sergilendiği stantları tek tek gezen Bezci, “Festivalde ahilik geleneğini yaşatmak istedik ve bunu bir sosyal sorumluluk olarak görüp unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı görücüye çıkarttık” dedi.
Bezci ve beraberindekiler buradan açılış töreni ve gong için İzmir Caddesi’ne geçti. Işık ve müziğin eşlik ettiği “Havada Yerçekimsiz Dan Gösterisi” ile başlayan geceye, palyaço ve bale gösterileri renk kattı. Gösterilerin ardından ATO Başkanı Salih Bezci, ASF Komisyon Başkanı Yüksel Tavşan ve Demet Akalın sahneye çıktı. Bezci, festivalin Ankara’nın marka kent haline gelmesi için çok önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Vatandaşlara seslenen Bezci, “Yeter ki sizler desteğinizi esirgemeyin. Bu desteğinize devam edin ki festivalin, bu güzelliklerin devamı gelsin” ifadesini kullandı.
Bezci’nin konuşmasının ardından Demet Akalın “Bismillah” diyerek ASF açılış gongunu çaldı. Gong sesinin duyulmasıyla birlikte Ankara’nın 7 ayrı noktasından yapılan havai fişek gösterileriyle festivalin başladığı tüm Ankara’ya ilan edildi. Festivalin açılış gecesi Demet Akalın konseriyle son buldu.