Muş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

03.12.2016 - 10:45 | Son Güncellenme:

.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Yavuz yayımladığı mesajda, Türkiye'de, özellikle son 14 yılda, ekonomi, yatırımlar, kalkınma ve demokraside nasıl sessiz bir devrim gerçekleştirdiyse, engellilerin vatandaşlarımızın meselelerini çözüme kavuşturma hususunda da önemli bir gelişmeye ve dönüşüme sahne olduğunu belirtti.

Yavuz, mesajında şunları kaydetti:

"Bu sebepledir ki, kimsenin görmezden gelemeyeceği gibi Devletimizin de görmezden gelemeyeceği bir konudur engelli vatandaşlarımız. Engellilerimizin öz güvenlerinin sağlanması, üretim ve hizmetleriyle ailelerine ve topluma faydalı olabilmeleri amacıyla bu vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamları yönünde çeşitli düzenlemeler uygulanmıştır. EKPSS ile bir ilki gerçekleştirerek engellilerin memuriyete alınmalarında merkezi sınav sistemi uygulamaya konulmuş olması ve böylece her geçen gün engelli vatandaşlarımızın artarak kamuya kazandırılması da ayrıca sevindiricidir.

Haberin Devamı

Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadeleler gerçekten takdire şayandır. Bizler sadece onların engellerini bir nebze de olsa unutturmak, onların hayat standartlarını yükseltmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda pozitif ayrımcılık olarak nitelendirilebilecek bir yaklaşımla anayasamıza ve yasalarımıza girmiş; evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda bulunan veya iş bulamayan engelli vatandaşlarımıza bağlanan aylıkların dikkate değer bir düzeye yükseltilmesi sağlanmıştır. Muş'ta da engelli vatandaşlara yönelik sunulan hizmetler dışında, nakdi yardımlar devam etmektedir. Ayrıca ilimizde bulunan engelli vatandaşlarımızdan yaklaşık 8 bininin engelli aylığından yararlandırılması da sağlanmaktadır.

Yapılan hizmetleri elbette yeterli görmediğimiz gibi Muş Valiliği olarak sosyal devlet anlayışı ve hükümetimizin engelli vatandaşlarımızı samimiyetle kucaklayan politikalarının ilimizde uygulayıcısı ve engellilerimizin sahibi ve takipçisi olacağız. Toplumumuzda engellilik kavramına olan duyarlılığın yükseltilmesi amacıyla düzenlenen "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam dileyerek, selam ve sevgilerimi sunuyorum."