Ege 3 ayda 21 bin 202 kişi işbaşı yaptı

3 ayda 21 bin 202 kişi işbaşı yaptı

03.04.2017 - 03:00 | Son Güncellenme:

İstihdam artışını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı devam ediyor.

3 ayda 21 bin 202 kişi işbaşı yaptı

Bakanlık yetkilileri, İzmir’de organize sanayi bölgeleri, odalar ve borsalar gibi yoğun işçi istihdamının bulunduğu yerleri ziyaret ederken program ve teşvik konularında da bilgiler veriyor.

Haberin Devamı

Yıl sonu hedefi 100 bin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Gülcemal, programın başladığı günden itibaren geçen üç aylık süre içinde 21 bin 202 kişinin artı olarak çalışan işgücü sayısına eklendiğini söyledi. İzmir’in hedefinin artı 100 bin kişi olduğunu anlatan Gülcemal, “Hedefimiz belli. İzmir, hedefin yüzde 20’sini ilk üç ayda gerçekleştirdi. Bakanlığımız, Türkiye genelinde 2 milyon kişinin istihdama katılmasını öngörüyor. Şu anda rakam Türkiye genelinde 400 bini geçti. Hızla ilerliyor” diye konuştu.

İşverenlere büyük teşvik

Gülcemal, “Bir işveren, bir kişiyi İŞKUR üzerinden alır ya da seçtiği personeli İŞKUR’a gönderip, oradan kendisi alırsa vergi ve sigorta pirimi ödemiyor. Biz bakanlık olarak 773 TL teşvik veriyoruz. Her ay işveren sadece asgari ücreti ödeyerek ek maliyetten kurtuluyor” dedi.