Ekonomi 3 bin kişiyi işe alacak

3 bin kişiyi işe alacak

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Carrefoursa Genel Müdürü Hakan Ergin, 2017 yılından kaygılı olmadıklarını belirterek, “Yıl içerisinde 100 milyon TL yatırım yapacağız. Doğal bir rotasyonumuz var. En azından 3 bin kişiyi işe almamız gerekiyor” dedi

3 bin kişiyi   işe alacak

Sabancı Holding bünyesindeki gıda perakende zinciri Carrefoursa, bu yıl 100 milyon TL yatırım yapacağını açıklarken, en az 3 bin kişiyi de işe alacağını duyurdu.

Şirketin 2017 hedeflerinin açıklandığı toplantıda konuşan Carrefoursa Genel Müdürü Hakan Ergin, çok heyecanlı bir yıl geçirdiklerini çünkü 2016’nın kolay bir yıl olmadığını belirterek, “2016 yılındaki satışlarımız yüzde 14 artarak 4.5 milyar lira seviyesine ulaştı. Satışlarımızı aynı mağaza bazında artırmamız karlılığımız açısından ömemli” dedi.

Daha iyi ciro hedefi

2016 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2.4’lük bir operasyonel karlılıkları (FAVÖK) olduğunu ve bunun son çeyrekte yüzde 2.7’ye yükseldiğini de aktaran Ergin, “Beklentinin üzerinde son çeyrek rakamına ulaştık. 2017 yılından kaygılı değiliz, kendimizi iyi hazırladığımızdan dolayı bütün koşullara karşın iyi bir yıl geçireceğimize inanıyoruz. Daha iyi ciro yapacağız, aynı mağaza bazında enflasyonun üstünde bir gelişme yapacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Hakan Ergin, bu yıl içerisinde 100 milyon liranın üzerinde yatırım yapacaklarını da bildirerek, istihdama da devam edeceklerini belirtti. Ergin, “2017’de tabii ki istihdam sağlayacağız, doğal bir rotasyonumuz var. En azından 3 bin kişiyi işe almamız gerekiyor. Mağaza bazında birebir büyümede, enflasyonun üzerinde büyüme elde edeceğimizi düşünüyoruz. Mağaza açarak değil, dengeli büyümek istiyoruz. Bütçemizin dışında da planlarımız var ama borsaya açıklamadığımız için burada açıklayamıyoruz. Firma satın almasından çok, lokasyon satın alması düşünebiliriz” bilgisini verdi.

Ergin, hipermarketin rolünün yeniden tanımlanması gerektiğini de vurgulayarak, bunun için birçok yeniliğin devreye girdiğini ifade etti. Hızlı kasa, engelsiz alışveriş, çocuk alanları, İstanbul Merter’de mart ayında devreye girecek olan lezzet arası dedikleri yemek alanları geliştirildi.

Haberin Devamı

‘550 üründe yüzde 14 indirim yaptık’

Ergin, ciddi satın almalar yaptıklarına, bundan dolayı ürün çeşitliğinin normalin üstüne ulaştığına da işaret ederek, ürün gamlarını üçte bir azalttıklarını belirtti. Fiyat politikalarını belirlediklerini de dile getiren Ergin, “Türkiye’de indirim mağazaları ciddi çıkış yakaladı. Çıkış noktaları süt ürünleriydi. Bu ürünlerde fiyatlarımızı gözden geçirdik ve en uygun fiyat seviyesine getirmek için uğraştık. 550 üründe yüzde 14 seviyesinde fiyatları indirdik” dedi.

Müşterinin evinde kalacak

3 milyon TL’lik pazar araştırma bütçelerinin bulunduğunu, bu paranın harcanmasının sebebinin müşterinin ne hissettiğini, ne istediğini anlayabilmek olduğunu aktaran Ergin, “1 yıldır tüketicilerimize güzel bir alışveriş ortamı, bol ürün çeşitliliği ve kalite sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızı bir adım öteye götüreceğiz, gelecek aydan itibaren Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerimizin evlerine konuk olarak alışveriş tercihlerini yerlerinde gözlemleyeceğiz. Ben de dahil müşterimizin evinde kalacağız, dolaplarını açacağız, alışveriş tercihlerini göreceğiz. Martta bu projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

400 metrekarede patlama var

Türkiye’de son 15 yıldır 400 metrekare altındaki marketlerde patlama olduğuna da dikkat çeken Ergin, şunları söyledi: “Burada yeni mağaza açıldıkça pazar oraya kayıyor gibi görünüyor ama oyuncularda mutsuzluk artıyor. 400 metrekare altındaki mağazaların metrekare satışlarının Türkiye ortalamasına baktığınız zaman sorun olduğunu göreceksiniz. Bizim kendi mini marketlerimizde yaptığımız değişim programı sonucunda çift haneli büyümeler hızlı şekilde devam ediyor. Diğer oyuncuların da değişime gitmesi gerekiyor.”