Gündem 3 farklı noktada keşif yapmışlar

3 farklı noktada keşif yapmışlar

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki saldırıların ardından Tekirdağ’a giden teröristlerin biri Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere 3 farklı noktada saldırı planladıkları ve bunun için keşif yaptıkları belirlendi

3 farklı noktada keşif yapmışlar

İstanbul’da geçen cuma gecesi Ak Parti İl Başkanlığı ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen lavlı saldırıları gerçekleştirdiği belirlenen terörist Şerif Turunç önceki gün Tekirdağ’da polisin düzenlediği operasyonda sağ olarak yakalandı.

Haberin Devamı

50 metre arayla

Turunç ile birlikte hareket ettiği belirlenen DHKP-C’li Bilgehan Karpat ise kaçtığı Muratlı ilçesinde polisin ‘teslim ol’ çağrısına ateş ederek karşılık verince çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Tekirdağ ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonların ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İstanbul’daki saldırıların ardından Tekirdağ’a gelen Turunç ve Karpat’ın, biri Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere 3 farklı noktada saldırı planladıkları ve bunun için keşif yaptıkları belirlendi.

Teröristlerin Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü önündeki keşif anları güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde önde giden Turunç’u yaklaşık 50 metre geriden Karpat’ın takip ettiği belirlendi. Polis ekiplerince yapılan araştırmaların ardından üç noktada saldırı planlayan Turunç ve Karpat’ın daha sonra birlikte Yunanistan’a kaçmak için plan yaptıklarını tespit edildi.

Haberin Devamı

FETÖ’cü zannetmişler

Muratlı ilçesinde vurularak etkisiz hale getirilen Karpat’ı, İnanlı mesire alanındaki metruk binada alkol alan üç kişinin, FETÖ’cü zannederek polise ihbar ettiği ortaya çıktı. Muratlı’ya geldikten sonra İnanlı mesire alanına giden Karpat’ın burada alkol alan üç kişinin yanına gittiği ve sohbet etmeye çalıştığı belirlendi. Alkol alan kişilerden biri polisi arayıp “Burada şüpheli biri var, FETÖ’cü olabilir” diyerek eşkalini verdiği ve polis ekiplerinin bu alana operasyon düzenlediği anlaşıldı. Polisin mesire alanına geldiğini görünce içinde el bombası ve Kalaşnikof tüfek çıkan çantasını alamadan kaçan Karpat’ın üzerindeki el bombasını çatışma sırasında polis ekiplerinin üzerine attığı ancak patlamadığı belirlendi.

Saldırıyı itiraf etti

Bacağından vurularak etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Turunç, önceki gün Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne teslim edilmişti. Turunç’un İstanbul’daki bir savcıya düzenlenen silahlı saldırıyı kabul ederek itiraf ettiği, bunun dışında susma hakkını kullandığı ifade edildi. Soruşturma sürdürülüyor. Öldürülen Karpat’ın cesedi yapılan incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli tıp Kurumu’na sevk edildi. Dün sabah babası Zeynel Karpat tarafından alınan teröristin cenazesi kamyonet kasasına konulduktan sonra Aydınlı köyünde toprağa verildi. Cenaze nedeniyle jandarma ekiplerince ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı.